Politic

Europarlamentarul Daniel Buda: Sesizez Comisia Europeana privitor la creşterea nejustificată a preţurilor medicamentelor pentru cancer

joi , 20 apr 2017, ora 13:44       de MaraMedia       Politic

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE) ia atitudine impotriva unei companii faramceutice care doreste sa creasca in mod nejustificat pretul medicamentelor pentru cancer si ii cere executivului european sa isi exprime pozitia in privinta acestui lucru.


In cadrul unei postari pe un site de socializare, eurodeputatul Daniel Buda explica modul prin care compania „Aspen Pharmacare  apeleaza la diferite subterfugii in vederea obligarii anumitor state europene de a permite cresterea exponentiala a pretului medicamentelor pentru cancer”, relateaza caleaeuropeana.ro

„Aspen Pharmacare a achizitionat cinci tipuri de medicamente utilizate in tratamentul pentru cancer, incercand ulterior sa le vanda in Europa la preturi de peste 40 de ori mai mari. Aceste cresteri uriase de preturi au avut implicatii grave pentru bugetul serviciului national de sanatate din Anglia, cheltuielile majorandu-se cu aproximativ 380 de milioane de lire sterline pe an. De asemenea, in timpul negocierilor cu autoritatile din Italia, Aspen Pharmacare a solicitat o crestere a pretului de pana la 2100%. In caz contrar, acestia au amenintat cu oprirea livrarilor de medicamente pentru cancer. Cresterea preturilor a fost posibila pe fondul unei lacune legislative care permite companiilor farmaceutice sa schimbe preturilor daca nu mai vand medicamentele sub acelasi nume”, a precizat Daniel Buda.

Eurodeputatul a solicitat Comisiei Europene sa precizeze „care sunt instrumentele de care dispune in vederea opririi acestei strategii neloiale si opresive a celor de la Aspen Pharmacare”, iar de indata ce va primi raspunsul acestei institutii il va reda.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM