Social

ȘEDINȚĂ: CNSAS a încheiat procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei Securități

joi , 18 mai 2017, ora 21:38       de Agerpres       Social

 Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a finalizat, în ședința de joi, procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei poliții politice.


"A fost încheiată procedura de deconspirare pentru un număr de cinci surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă, potrivit prevederilor art. 1 alin. 7 din OUG nr. 24/ 2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008", se precizează într-un comunicat al CNSAS transmis AGERPRES.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost infirmate notele de constatare și s-a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că 13 persoane verificate, dintre care 12 aleși locali, nu au avut calitatea de lucrător sau de colaborator al Securității.

De asemenea, Colegiul CNSAS a acreditat trei persoane în calitate de cercetători externi, ca urmare a analizării cererilor de acreditare și a documentelor cuprinzând tematicile de studiu aferente.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM