Politic

DUPĂ SCANDALUL DJ 187 - IONEL BOGDAN (PNL): "Îi cer domnului preşedinte Gabriel Zetea să îşi ceară public scuze"

luni , 16 apr 2018, ora 18:30       de MaraMedia       Politic

Ultima ședință a Consiliului Județean arată modul intolerant în care acționează conducerea acestei instituții, în frunte cu președintele Gabriel Zetea, a declarat azi președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, în cadrul unei conferințe de presă. Asta după ce colegii săi, consilierii județeni liberali, au atras atenția asupra modului deficitar în care se face reparația drumurilor județene, iar președintele CJ a declanșat ulterior un potop de atacuri la persoană, fără să aducă, în opinia liberalilor, argumente la criticile aduse. PNL Maramureș îi solicită șefului administrației județene să își ceară public scuze pentru modul în care s-a comportat. 


Scene de domeniul absurdului, la ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș după ce liberalii au adus critici la adresa drumului județean dintre Ruscova și Poienile de sub Munte. Liberalii mai subliniază, încă o dată, că sunt imagini clare care arată că reparația drumului județean se face cu pământ și nu cu piatră spartă, așa cum este procedura corectă. Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, spune că este inacceptabil modul în care se comportă președintele Consiliului Județean care, în loc să ia măsuri ca aceste situații să nu se mai întâmple, a preferat să treacă la atacuri la persoană și să arunce desigur vina pe toate conducerile anterioare.

Eu sunt stupefiat de faptul că domnul Zetea a transformat ceea ce colegii mei au adus în atenția Consiliului Județean în atacuri în cascadă la persoană, și în special la colegul meu Rudolf Stauder și la domnul Marinel Kovacs, atacuri care au vrut de fapt să atragă atenția că poate numai dânsul face ceva pentru acest județ sau că până acum nimeni nu a făcut nimic în județul acesta, numai dânsul și ceea ce trebuia să se transforme de fapt într-o sesizare din partea colegilor și o atragere a atenției, s-a transformat într-o cascadă de atacuri nefondate”, a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, luni, într-o conferință de presă. 

Imaginile sunt grăitoare, susține și vicepreședintele PNL Maramureș, Călin Bota. Liberalul se arată dezamăgit că șeful administrației județene nu a venit cu explicații la situația pe care a văzut-o o țară întreagă. Mai mult, Călin Bota susține că a face opoziție nu înseamnă a distruge, nu înseamnă a aduce prejudiciu județului ci se dorește semnalarea tuturor aspectelor pentru a asigura un act administrativ corect, coerent și legal. 

”Sunt și eu stupefiat vizavi de reacția pe care președintele Consiliului Județean a avut-o, raportat la critici legate de modul lamentabil, aș spune eu, în care sunt realizate lucrările de întreținere a drumurilor județene și ne referim aici în special al Drumul Județean 187. Cred că domnul Zetea trebuie să aibă, în același timp, și paciența să asculte opoziția pentru că în orice societate democrată există putere, există opoziție, iar rolul opoziției este acela de a sesiza disfuncțiile pe care le constată și cu care ia contact în demersurile și activitățile pe care le desfășoară. Iar noi nu am făcut nimic altceva decât să îi semnalăm domniei sale, în calitate de președinte al județului Maramureș, lucruri de care ar fi trebuit să știe; lucruri pe care atunci când a fost vorba despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu a avut nicio ezitare să le aducă în discuție în cadrul Consiliului Județean și mă așteptam ca aceleași lucruri pe care le-am constatat atunci raportat la funcționarea companiei de Drumuri Județene, să fie de asemenea aduse chiar de către domnia sa în discuție și domnia sa chiar să ne facă o prezentare inclusiv cu măsurile pe care le-a dispus în vederea remedierii acestor disfuncții”, a subliniat vicepreședintele PNL Maramureș, Călin Bota. 

”Asemenea lucruri nu ar mai trebui să se întâmple în Consiliul Județean pentru că aceste lucruri care s-au întâmplat pe Valea Ruscovei afectează toată imaginea Consiliului Județean, toți suntem arătați cu degetul. Și noi i-am atras atenția, prin acel gest pe care l-am făcut, ca să încerce să corecteze, era frumos să recunoască greșeala și să găsească vinovații și să fie trași la răspundere”, a precizat secretarul general adjunct al PNL Maramureș, Rudolf Stauder. 

Grupul PNL va cere conducerii Consiliului Județean stadiul tuturor proiectelor din Maramureș, în special la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, aeroport și  drumurile județene. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM