Comunitate

DONATORI DE SÂNGE RECOMPENSAȚI: Cei care donează regulat sânge primesc un premiu de la Rotaract T.E.A.M. Baia Mare

luni , 1 oct 2018, ora 21:33       de MaraMedia       Comunitate

Numărul donatorilor de sânge este în scădere la nivel național. Pe plan local se caută soluții, iar Clubul Rotaract Team Baia Mare a inițiat și o campanie în acest sens, ”Donează sânge, salvează vieți.” În cadrul acestui proiect, a fost creat și un site nou al Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș, iar în fiecare lună cei care donează regulat sânge primesc un premiu. 


Rotaract Team Baia Mare îi recompensează pe cei care merg la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a face un bine. Pe tot parcursul anului, în fiecare lună, vor premia 3 donatori de sânge, prin tragere la sorți. Luna aceasta, marele premiu constă într-o invitație pentru două persoane la evenimentul ”100 de baloane pentru România - Maramureș Balloon Fiesta 2018”.

Ionuț și Mădălina sunt doi dintre câștigătorii campaniei ”Donează sânge, salvează vieți.” 

”Pot să ajut pe cineva. Salvez o viață și fac un bine.”, a spus Ionuț. 

Recompensarea donatorilor a însemnat un prim pas în încurajarea donării de sânge. Azi s-a făcut ”recepția” unei lucrări începute în cadrul campaniei ”Donează Sânge, salvează vieți.” Mai precis, Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare are, începând din această săptămână, un nou site pe care donatorii pot să îl acceseze și să obțină informații utile despre procesul de donare, despre Centru și orele la care pot să doneze. Este vorba despre www.ctsmaramures.ro. 

De asemenea, o asociație de IT-iști din Cluj a conceput o aplicație prin platforma donez450.ro, care se folosește în 5 centre de transfuzie din țară. Prin această aplicație se dorește încurajarea donării de sânge. Cei care downloadează aplicația se pot înscrie în program, iar centrele de transfuzie pot să îi contacteze în cazul în care există o urgență. Este dificil și pentru medicii din spitale să asigure și să indice, să prescrie și să pună în practică tratamentul transfuzional în condițiile în care la centrele de sânge nu se găsesc anumite componente pe diferite grupe și RH. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM