Comunitate

DN 1C: Acostamentul afectat de alunecarea de teren în Pasul Mesteacăn a fost refăcut

miercuri , 16 mai 2018, ora 16:32       de Maramedia       Comunitate

Pe drumul național 1C, în Pasul Mesteacăn, la km 109+540, s-a produs, datorită fenomenelor meteorologice periculoase, de la mijlocul lunii martie, o alunecare de teren, a corpului drumului (partea carosabilă și acostament), pe o lățime de 2,5 -3 metri, dar și a taluzului de rambleu.


O comisie constituită prin  ordin de prefect s-a deplasat la fața locului și a întocmit un proces verbal de calamitate prin care în prima fază s-a dispus instituirea unei semnalizări rutiere în conformitate cu normativele în vigoare, inclusiv cu lumină galbenă intermitentă.

Subprefectul Alexandru Cosma a spus: ”În regim de urgență a fost întocmit un studiu de către un expert atestat și a fost întocmită documentația tehnică în vederea realizării lucrărilor pentru asigurarea circulației rutiere. Valoarea estimativă a lucrărilor necesare pentru reabilitarea drumului național afectat de alunecarea de teren este de 2.770.200 lei, fără TVA. Față de alunecarea din luna martie nu au apărut în zonă, noi alunecări de teren. La sfârșitul săptămânii trecute a fost refăcut acostamentului drumului național. După turnarea statului de uzură, vor fi ridicate restricțiile de circulație”.

Lucrările și întreținerea tronsonului de drum național afectat de alunecarea de teren sunt realizate de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Proiectul de punere în siguranță a drumului național în scopul asigurării circulației rutiere a fost finalizat. Lucrările sunt preconizate să se finalizeze în perioada iunie-iulie.  

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM