Economic

DISCUȚII: Ce se mai aude despre reluarea zborurilor de pe Aeroportul Maramureș

luni , 11 iun 2018, ora 18:00       de MaraMedia       Economic

 După data de 21 iunie, Aeroportul Maramureș e pregătit să reia zborurile interne Baia Mare -București și retur. Mai trebuie doar Compania Tarom să stabilească și cursele și orarul de zbor spre Maramureș. La sfârșitul săptămânii trecute, șeful administrației județene anunța că asteptarea de 2 ani a maramuresenilor pentru a zbura direct de pe Aeroportul Maramures se va încheia în curând, fără a avansa însă o dată certă. 


Consilierii județeni au aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Maramureș. Odată cu acest  proiect de hotărâre, consilierii din opoziție au întrebat ce se mai aude de transferul terenului aflat în administrarea Aeroclubului. Fără acest transfer, maramureșenii nu se vor putea bucura de curse internaționale. 

Felician Cerneștean, consilier județean PNL:Cum facem cu transferul acela de teren? De atâta timp așteptăm o decizie și suntem puși într-o situație mai mult decât ciudată. Trebuie să terminăm odată cu transferul de teren, nu? Banii vin, am văzut... dar transferul? 

Gabriel Zetea, președinte CJ: ”Mă întrebați pe mine ca și ce? Nu sunt nici director de aeroport...”

Felician Cerneștean, consilier județean PNL: ”Vă întreb pe dumneavoastră ca și președinte al Consiliului Județean și faptul că la București ... ”

Gabriel Zetea, președinte CJ: ”... care nu are nicio atribuție nici în ceea ce privește cedările de teren, nici acceptul din partea Ministerului Justiției, există procedura, în continuare. Eu zic să îl invitați pe domnul director Buda la comisie să vă spună, până la urmă, stadiul în care se află, dar nu are nicio legătură operaționalizarea aeroportului pentru cursele interne cu transferul terenului de la Aeroclub”. 

”Noi am făcut o solicitare companiei Tarom încă de la sfârșitul lunii aprilie, prin care am informat că începând cu data de 21 iunie 2018, toate informațiile vor fi publicate în AIP și le-am solicitat ca imediat după această dată, în funcție și de programul lor, pot să reia cursele interne dinspre și înspre București. Așteptăm decizia, noul contract de operare l-am trimis companiei Tarom, urmează să fie discutat în consiliul lor de administrație și discutăm permanent și noi și conducerea executivă cu compania Tarom ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, după data publicării în AIP a acestor informații privind noile caracteristici ale aeroportului. Oricând, după data de 21 iunie, noi suntem pregătiți din punct de vedere al infrastructurii, procedurii și avizării”, a declarat directorul Aeroportului Maramureș, Dorin Buda. 

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, le-a propus consilierilor județeni să îl invite pe șeful de la aeroport la ședința comisiei de urbanism și să discute toate lucrurile ce îi interesează despre aeroport și terenul necesar pentru securizarea perimetrului aeroportului. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM