Turism

DESTINAŢII DE VACANŢĂ: Islanda, insula de gheaţă şi de foc

sambata , 11 noi 2017, ora 10:34       de Maramedia       Turism

Islanda este o tara despre care nu se stiu prea multe in Romania, iar romanii inca nu au ajuns sa fie foarte prezenti pe acolo. Zborurile low-cost lipsesc, existand insa posibilitatea de a zbura la Reykjavik via o capitala europeana importanta. Un sejur in Islanda coincide cu natura superbă, peisaje, gheizere, lagune, plaje, fiorduri, Soarele de la miezul noptii sau lacuri.


Locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă alegi Islanda ca destinaţie de vacanţă:



1.    Laguna Albastra


2.    Triunghiul de Aur: Geiser, cascada Gullfoss si satul Thingller.


3.    Plajele negre de la Vik si Laguna de gheata


4.    Hofn, Fiordurile de est, precum si o experienta culinara


5.    Lacul Myvatn, plimbarile prin campurile de lava, laguna de nord


6.    Husavik, capitala balenelor. Oprire in Akurery, al doilea „mare” oras islandez dupa Reykjavik.


7.    Siglufjord – un sat pescaresc autentic, extrem de frumos.


8.    Fiordurile de vest, plajele cu nisip rosu, coasta de puffini


9.    Reykjavik


10.  Midnight sun


Iată o propunere de program, pe zile, în cazul în care următoarea destinaţie de vacanţă este Islanda:


Ziua 1. Transfer la aeroportul Liszt Ferencz din Budapesta pe ruta Cluj-Oradea-Budapesta, inclus in tarif. Decolare la orele 15:40 din Aeroportul International din Budapesta, aterizare la orele 19:30 in Aeroportul International Keflavik,  zbor direct cu compania Wizzair. Transfer la hotel central in Rejkjavik; cazare 1 noapte.                                      



Ziua 2. Dupa mic dejun, pornim spre Parcul national Þingvellir,  unde cele doua placi tectonice continentale, ale Eurasei si ale Americii de Nord se intalnesc si / sau se indeparteaza; in aceasta zona, parlamentul Islandei, Alþingi a fost fondat deja in 930. Ne indreptam spre Cascada Gullfoss, apa stoarsa din topirea ghetarilor, iar apoi intalnim caldura ariei geotermale, unde Geysir-ul Strokkur ridica piloni de apa la fiecare 5-7 minute. Poposim la ferma Fidheimar, vizitam sera incalzita cu energie geotermala, gustam rosiile crescute cu aceasta metoda, apoi vizitam grajdurile, unde vom primi informatii de prima mana despre poneiul islandez. Cina si cazare 1 noapte in zona Sellfoss. 3 nopti suntem cazati in zona rurala, cu putina poluare de lumini, unde avem ocazia sa vedem de la hotel, aurora boreala, in cazul in care conditiile meteo sunt favorabile.     



Ziua 3. Incepem ziua intrand in spatele Cascadei  Seljalandsfoss si plimbandu-ne  spre uimitoarea Cascada Skógafoss, de o intaltime de 60m. Ne continuam drumul spre sudul insulei, unde vizitam impresionanta formatiune de coloane de bazalt negru, Rejnisfjara, care ies din mare. Ne plimbam pe plaja neagra din apropierea orasului Vik. Cina si cazare 2 nopti la Kirkjubæjarklaustur.



Ziua 4.  Azi vizitam Parcul National Skaftafell, in care se gaseste cel mai mare ghetar din Europa, Vatnajökül; urmeaza o drumetie spre Cascada Svartifoss, ingradita de formatiuni de bazalt. Urmeaza laguna glaciara Jökulsárlón, unde iceberguri se rup si plutesc prin apa.



Ziua 5.  Pornim spre Reykjavik,  in drum poposim la poalele Vulcanului Eyjafjalajökül; eruptia din 2010 a acestui vulcan, a afectat intreaga lume. Urmeaza o oprire la Hvolsvollur, unde vizitam un muzeu dedicat activitatii vulcanice in Islanda. Sosire dupamasa in Reykjavik. Cazare si timp liber in capitala.


Ziua 6. Incepem ziua cu vizita ghidata a orasului capitala, Reykjavik, Bessastaðir, resedinta presedintelui, Restaurantul Perlan, de unde vom avea o vedere panoramica superba asupra orasului, Casa Höfði, unde a luat loc summitul din 1986 dintre presedintele Ronald Reagan si Secretarul General Mihail Gorbaciov. Urmeaza aria de recreere Laugardalur, cu piscinele geotermale, districtul universitar, centrul orasului vechi cu cladirile parlamentului si a primariei. In drum spre Keflavik ne oprim la faimoasa Laguna Albastra pentru o baie relaxanta in apa albastra, incalzita de vulcani, cu renumita putere vindecatoare. Transfer la aeroport; decolare la orele 18:25, aterizare la Budapesta la orele 00:50. Transfer spre Oradea-Cluj


Vezi aici ofertele de pret si datele de plecare in Islanda.


 


Rubrica realizată cu sprijinul Agentiei de Turism Mara International Tour Baia Mare.


 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.



TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM