Turism

DESTINAȚII DE VACANȚĂ: Țara Bascilor-Portugalia sau patru țări în nouă zile

vineri , 19 mai 2017, ora 20:48       de Maramedia       Turism

În cazul în care v-ați gândit să mergeți în concediu în luna septembrie, vă recomandăm o vacanță inedită și o ofertă specială, prin care aveți ocazia să vizitați practic patru țări pe parcursul a nouă zile: Țara Bascilor-Portugalia, cu avion sau autocar la plecarea din Cluj-Napoca. Țara Bascilor este o comunitate autonomă din Spania. Capitala ei este Vitoria (în bască Gasteiz). Țara Bascilor mare (în bască Euskal Herria) este formată din șapte regiuni și teritorii istorice. Sloganul basc zazpiak bat înseamnă șapte fac unu.Sudul regiunilor basce (spaniole) (cele trei provincii ale comunității autonome basce, plus Navarra, în bască Nafarroa) formează Hegoalde. Nordul regiunilor basce franceze formează Iparralde.


În Țara Bascilor se vorbeste atat spaniolă, cat si bască, ultima fiind limba maternă in aceasta reguine. Limba bască se deosebește de spaniolă prin faptul că nu este indo-europeană și nu are nicio relație lingvistică cu alte limbi latine. Potrivit recensămantului din 2001, 32,2% din populația Țării Bascilor vorbesc două limbi (spaniolă si bască); 49,6% - vorbesc doar spaniolă; și 18,2% - cunosc bască, dar vorbesc spaniolă, deoarece întampină greutăți în vorbirea limbii basce.Portugalia sau Republica Portugheză este o țară situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică, învecinându-se cu Oceanul Atlantic la vest și la sud, și cu Spania la nord și la est. Teritoriul portughez include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore și Madeira. Acestea sunt regiuni autonome ale Portugaliei. Țara și-a căpătat numele de la orașul Porto, al doilea ca mărime din țară.În prezent Portugalia este o țară dezvoltată având o economie avansată, standarde ridicate de viață și infrastructuri de înaltă calitate, precum cea rutieră, conform "Global Competitiveness Report". Totodată, Portugalia este una dintre cele mai globalizate și pașnice națiuni din lume. Aceasta este un membru al Organizației Națiunilor Unite, Uniunii Europene, Zonei Euro, OECD, NATO, OMC, OSCE, Spațiului Schengen, Consiliului Europei și numeroase alte instituții internaționale. Portugalia a fost printre primele țări care a abolit pedeapsa capitală, în 1867. La data de 31 mai 2010, Portugalia a devenit a șasea țară din Europa și a opta țară din lume care recunoaște în mod legal căsătoriile homosexuale. De asemenea, Portugalia este prima țară din lume care a decriminalizat pe deplin utilizarea oricăror tipuri de droguri în 2001.Lisabona este capitala Portugaliei și are 550.000 locuitori (2.900.000 în zona metropolitană) conform statisticilor din anul 2001. Este plasată pe costa de vest a țării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo (Tagus), se varsă în ocean. Inima orașului este „Baixa” sau "Orașul de Jos", zonă unde se află Castelul São Jorge și Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orașului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Mănăstirea Jerónimos, Turnul Belém etc.


„Mănăstirea Jerónimos” și „Turnul Belém” din Lisabona au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


Lisabona e un oraș cu o intensă viață culturală, fiind considerată unul din marile centre culturale europene. Din 1994, de când a fost capitala europeană a culturii, Lisabona găzduiește o mulțime de evenimente internaționale (Expo 98, Tenis World Master 2001, Euro 2004) ce au avut un impact pozitiv asupra dezvoltării activităților și infrastructurii culturale.Iată propunerea de vacanță pentru Țara Bascilor - Portugalia (Italia, Franța, Spania și Portugalia):


Ziua 1. Decolare din Aeroportul din Cluj-Napoca la orele 13:35, aterizare la Aerportul Venetia-Treviso la orele 14:25. Sosire in Italia, popas la Lacul Garda, vizita oraselul Sirmione, optional mini-croaziera in jurul localitatii. Cazare zona Verona/Piacenza.


Ziua 2. Ne continuam drumul spre Franta, pe Coasta de Azur cu opriri tehnice pe traseu; tur panoramic Nice cu Promenade des Anglais, orasul vechi si Dealul Castelului. Timp liber in Nice. Sosire la Marsilia, tur panoramic al portului, cazare zona Marsilia-Montpelier. (~550 km)


Ziua 3. Ne continuam traseul prin sudul Frantei. Oprire la Carcasonne, plimbare in orasul fortificat. Oprire orientativa de dupa masa la Lourdes, mica localitate faimoasa pentru aparitia repetata a Fecioarei. Cazare zona Lourdes-San Sebastian.(~570 km)


Ziua 4. Ne continuam drumul spre Tara Bascilor, in Spania. Vizitam statiunea San Sebastian este cea mai eleganta statiune a Spaniei, in Golful Biscaya. Ne continuam drumul spre Bilbao, cel mai mare oras al bascilor. Scurta vizita in Bilbao la Muzeul Guggenheim (exterior), cladire “deconstructivista” din sticla si titan, cladire care a clasat Bilbao ca oras-atractie. Ne indreptam spre Burgos, unde vizitam Catedrala, capodopera arhitecturii gotice, loc de veci al El Cid.  Cazare zona Leon. (Lourdes-San Sebastian-Bilbao-Leon ~650 km).


Ziua 5. Vizitam Santiago de Compostella, Catedrala, loc de veci al Apostolului Iacob cel Mare. Trecere in Portugalia, oprire in Porto,  al doilea cel mai mare oras al Portugaliei, unde vizitam orasul vechi, cu Biserica Sf. Francisc, Palatul Bursei. Vizita pivnitacu degustare de vinuri. Cazare zona Porto. (Leon-Santiago-Porto~550 km).


Ziua 6. Vizitam Coimbra, unul dintre cele mai vechi orase universitare – vizitam biblioteca universitatii, considerata cea mai bogata si mai frumoasa biblioteca a Europei, catedrala, timp liber in orasul vechi. Ne continuam drumul spre Fatima, renumit loc de pelerinaje, cu aparitii ale Fecioarei. Cazare zona Lisabona 3 nopti. (~320 km)


Ziua 7. Vizita Lisabona, partial panoramic cu autocarul, partial pietonal – Centrul Vechi cu Turnul Belem, Monumentul Descoperirilor, Manastirea Jeronimos, Cartierele Alfama, Bairro Alto, Chiado si Baixa; timp liber in Lisabona.  Cazare la acelasi hotel.Ziua 8. Zi libera pentru odihna la mare, sau excursie optionala de jumatate de zi la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, unde admiram panorama; ne indreptam apoi spre Sintra, unde va propunem plimbare pe stradutele medievale sau vizita Palatului Regal.


Ziua 9. Dupa mic dejun, timp liber in statiune. Transfer la aeroport. In jurul orei 16:00, decolare din Aeroportul din Lisabona la orele 19:20, aterizare in Aeroportul din Budapesta la orele 23:55. Transfer pe ruta Budapesta-Oradea-Cluj, inclus in pret.


Vezi aici oferta completă pentru o vacanță în Țara Bascilor-Portugalia. 


Rubrică realizată cu sprijinul Agenției de Turism Mara International Tour Baia Mare.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM