Deranjat de prezenţa lor, un vânător amator a împuşcat doi câini ciobăneşti

Deranjat de prezenţa lor, un vânător amator a împuşcat doi câini ciobăneşti

Duminica 1 mai in livada Sarasau au fost impuscati doi caini, care pazeau oile unui localnic din Iapa. Din relatarile ciobanilor se pare ca autorul acestui gest impulsiv ar fi un localnic,vanator amator, care i-ar fi amenintat pe ciobani cu cateva zile inainte, deranjat de prezenta cainilor in zona.
Un localnic din Sighetul Marmatiei, cartierul Iapa, a inchiriat livada de pe raza localitatii Sarasau, pentru a deservi ca pasune oilor pe care le detine. Acesta sustine ca in repetate randuri un barbat din Sarasau care detine arma de vanatoare, ar fi amenintat ciobanii care ingrijesc oile. Unul dintre ciobanii care s-a aflat la fata locului cand au fost impuscati cainii, a declarat ca doar un miracol a facut sa nu fie impuscat si el. Acesta sustine ca imediat dupa ce a auzit impuscaturile, a vazut indepartandu-se de la fata loculu,i doua persoane, iar una dintre acestea era inarmata cu o pusca de vanatoare.
La fata locului s-a deplasat un echipaj al politiei Sarasau care a constatat modul in care au fost executati cainii.
Ieri, 2 mai, in jurul orei 18, la fata locului s-au deplasat si doi medici veterinari pentru a face autopsia celor doua animale.
Cei doi medici au confirmat moartea prin impuscare a celor doi caini si sustin ca actiunea este cu atat mai grava cu cat cei doi caini purtau la gat insemnul ca sunt caini ciobanesti folositi ca paza.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.