Social

DEMISIA: Marinel Petreuș își va exercita atribuțiile funcției de manager la Școala Populară de Arte ”Liviu Borlan” până la sfârșitul lunii

miercuri , 10 ian 2018, ora 18:22       de Oana Dulf       Social

Marinel Petreuș își va exercita atribuțiile funcției de manager la Școala Populară de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare până spre sfârșitul lunii. Doar șapte luni a rezistat la conducerea acestei instituții de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Deși a câștigat un concurs pentru această funcție, la Consiliul Județean a fost înregistrată demisia lui Marinel Petreuș încă din perioada Crăciunului.

De pe scenă, în culise. A fost una dintre schimbările majore din viața lui Marinel Petreuș în 2017. A intrat în culisele Școlii Populară de Arte ”Liviu Borlan” din Baia Mare, după ce a câștigat concursul pentru funcția de manager al acestei instituții de cultură. În 18 mai, șeful administrației județene a semnat contractul de management, iar dorința lui Marinel Petreuș a fost de a aduce Școala Populară de Arte în prim-planul vieții culturale.


Un conflict izbucnit însă în toamnă între Marinel Petreuș și aparatul de specialitate al Școlii Populare de Arte, în urma unor ”socoteli” de natură financiară, nu s-a încheiat favorabil pentru Petreuș, iar în preajma Crăciunului, la Consiliul Județean a fost înregistrată demisia acestuia din funcția de manager al instituției de cultură.


În prezent se află pe preaviz, până spre sfârșitul lunii ianuarie. Neînțelegerile apărute în cadrul aparatului de specialitate al Școlii de Arte dau de gândit autorităților. Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, ia în calcul numirea unui manager interimar din afara instituției, până la organizarea unui nou concurs la Școala ”Liviu Borlan”.


În prezent, există discuții pe acest subiect, o decizie urmând a fi luată poate pe la începutul lunii februarie. Cel mai probabil se va face și o analiză a instituțiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean, despre care unele voci susțin că ar fi necesară. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM