Economic

DEMERSURI: Prefectura va solicita o derogare pentru amenajarea unei treceri de cale ferată la Țicău

marti , 23 ian 2018, ora 13:58       de MaraMedia       Economic

 Autoritățile județene susțin amenajarea unei treceri de cale ferată în localitatea Țicău, ce aparține de orașul Ulmeni. Pasajul de cale ferată care asigura accesul auto la DJ 108A  a fost desființat cu ani în urmă de Centrul regional de exploatare, întreținere și reparații Cluj, iar acum se dorește reamenajarea lui și se speră la o derogare din partea autorităților abilitate. 


Prefectul Vasile Moldovan s-a deplasat, la solicitarea Primăriei și Consiliului Local Ulmeni, respectiv a locuitorilor din zonă, în localitatea Țicău, pentru a analiza oportunitatea amenajării trecerii de cale ferată, care asigură accesul autovehiculelor la drumul județean 108 A. 

Ne-am deplasat împreună cu factorii responsabili și vom face demersuri prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ca acea trecere de cale ferată să fie din nou funcțională. Deși a fost desființată acum zece ani, locuitorii satului tot pe acolo au trecut, e o stație cu nivel de cale ferată neautorizată. A fost acel incident în luna decembrie, iar cei de la CFR s-au deplasat în teren și au luat dalele de beton din jurul liniei ferate ca să nu se poată avea acces cetățenii pe acolo. Motivația lor: s-au deplasat la fața locului, au susținut că nu se impune redeschiderea unui punct de trecere de cale ferată pe considerentul că la distanță de 700 de metri se află cealaltă trecere, iar potrivit ordinului ministrului, trebuie să fie minim un kilometru, dar cred că pot fi și derogări sau chiar s-ar putea merge cu desființarea celei de-a doua treceri de cale ferată și, așa cum am spus, cea care a fost desființată este mai utilă și mai accesibilă pentru cetățeni”, a declarat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan. 

 În zonă mai există un pasaj de cale ferată, situat la o distanță de aproximativ 700 de metri, însă este amenajat în rampă, iar accesul auto este dificil, deoarece este amenajat cu pietriș în perimetrul de protecție al căii ferate, iar în condiții de vreme nefavorabilă, autovehiculele pot rămâne suspendate sau să se oprească pe șinele de cale ferată. Această situație poate să conducă la producerea de accidente. Un alt impediment este că drumul de acces este îngustat, iar vehiculele cu capacitatea de peste 7,5 tone nu pot efectua manevra de întoarcere, fapt ce poate conduce la blocaje rutiere, inclusiv la accesul dificil al autovehiculelor care intervin în cazul unor situații de urgență, a mai explicat prefectul Vasile Moldovan. În zonă sunt peste două sute de gospodării în care trăiesc peste 700 de cetățeni. Amenajarea corespunzătoare a celor două treceri de cale ferată ar facilita accesul vehiculelor la DJ 108 A. Situația va fi prezentată la întâlnirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu solicitarea de a cuprinde în planul de investiții a regionalei amenajarea corespunzătoare a celor două pasaje de cale ferată, mai susține prefectul Vasile Moldovan. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM