Politic

DECLARAŢIE POLITICĂ: Noul Program de guvernare al PNL: „Să dăm cu parul!”

miercuri , 14 mar 2018, ora 21:40       de MaraMedia       Politic

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat de curând că liberalii trebuie le facă opoziţie social-democraţilor, „dând cu parul” în aleşii PSD: „Luați parul și dați în liderii PSD! Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos.” 


Să înțeleg că noul Program de guvernare al PNL este „Să dăm cu parul”?

Observ că Ludovic Orban a intrat deja în campanie electorală. Este vorba în fapt despre un efort disperat de a se impune în partid, întrucât nu pot cataloga altfel acest nou derapaj al său, acest îndemn de a „da cu parul”! 

În același registru am constatat că, de curând, domnul Orban și-a luat consilier cu „mușchi” - pe președintele Federației de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, culturist cu firmă de pază și protecție. 

Pot înțelege dorința lui Ludovic Orban de a se erija într-un lider puternic, hotărât și dur, prin orice mijloc, dar mă îndoiesc că mesajul său transmite, în realitate, această imagine. Fac această afirmație fiindcă liderii veritabili nu profită de o transmisiune în direct, pentru a îndemna la violență, nu profită de scena pe care urcă, asemenea actorilor, pentru a-și transmite mesajele belicoase, dure și intransigente. Un Lider nu incită la violență.  Din simplul motiv că violența conduce la violență. Și când cei precum domnul Orban fac uz de poziția lor pentru a-i îndemna pe alții la violență, cu siguranță vom pierde cu toții. Sigur că mulți vor afirma că mesajul a fost unul metaforic. Perfect de acord. Însă cine mă asigură pe mine, sau pe colegii mei, că nu vor exista membri liberali care vor lua mesajul ad litteram?

Nu am pretenția unei opoziției decente și responsabile, cel puțin nu din partea unui liberal care încearcă să compenseze o lipsă de viziune și o deficiență certă de autoritate cu un proiect politic al “parului”. Dar sunt siderat constând că PNL refuză dialogul, colaborarea, refuză sprijinirea proiectelor de interes național optând în schimb pentru „datul cu parul”! a declarat senatorul PSD de Maramureş, Liviu Marian Pop.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM