Cultura

DE ZIUA ARMATEI: O lecție de istorie despre Ilie Lazăr, la Giulești

miercuri , 25 oct 2017, ora 14:23       de Dana Berci       Cultura

 Ziua  de 25 octombrie a fost marcată și în comuna Giulești.  Autoritățile locale au depus coroane de Ziua Armatei și cu această ocazie le-au prezentat elevilor și o scurtă lecție de istorie.


Îmbrăcați în costum tradițional, câțiva elevi și cadre didactice din comună, dar și autoritățile locale au luat parte la ceremonia și depunerea de coroane la monumentul închinat eroilor din localitate, prilej cu care a fost amintită și activitatea lui Ilie Lazăr, considerat erou al satului.

„Despre Ilie Lazăr toată lumea poate să spună că este eroul primordial al acestui sat și implicit al Maramureșului, putem să facem o legătură cu această zi. El a fost cel care a dus ofițerii români de pe frontul Galiției, a venit și a organizat evenimentele de la Marea Unire de la 1918, dar nu s-a oprit aici. Ca să legăm momentul din 1918 și 1944 trebuie să vă spun că el în 1944 a fost consilier politic și juridic pe fronturile românești”, a explicat primarul comunei Giulești, Laurențiu Batin.

În organizarea acestor manifestări culturale tematice un rol important l-au avut și cadrele didactice.

„Putem spune că un erou de-al nostru, din satul nostru, Ilie Lazăr, a participat la acest mare eveniment. Pentru acest lucru, copiii noștri sunt convins că au câteva cunoștințe generale istorice despre acest mare erou al nostru”, a adăugat Laurențiu Batin.

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea unor fotografii care îl arată pe Ilie Lazăr în câteva momente istorice importante.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Lorenzo
miercuri , 25 oct 2017, ora 18:34
cred că ar trebui să se rezume la lecțiile de religie, zic.
net cafe
miercuri , 25 oct 2017, ora 18:02
Uitându-mă la personajul care predă, astăzi, lecții despre patriotism, nu pot să spun decât: FI-MI-AR SCÂRBĂ!
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM