Comunitate

DE(Z)ORDINEA ZILEI: După ce a dat cu fotbalul de pământ, președintele FRF dă și cu declarațiile de pereți

miercuri , 11 oct 2017, ora 21:56       de Tiberiu Sabo       Comunitate

 Oricine ce-ar zice, președintele FRF, Răzvan Burleanu, rămâne uluitor - în sensul scămoșat al cuvântului - în ceea ce privește unele dintre declarațiile domniei sale. De pildă, într-un context privind mandatul lamentabil al lui Christoph Daum la ”națională”, șeful Federației Române de Fotbal a ciripit, cu glasul său domol, pentru Digi 24: ”Dând timpul înapoi, cred că un minus l-a reprezentat această barieră lingvistică. Nu am avut traducător. Mesajul lui Daum și al staff-ului său a fost că nu ne trebuie traducător. Toți jucătorii de la națională, mai mult sau mai puțin, sunt vorbitori de limba engleză".


Domnul Burleanu parcă ajunge să fie și mai comic decât herr Daum. Adică într-o oarecare măsură, conform minusului invocat, am ratat calificarea la Mondialul din Rusia și din pricina unui traducător lipsă, deși, cum spuse șeful FRF, ”toți jucătorii de la națională, mai mult sau mai puțin, sunt vorbitori de limba engleză". Asta ar însemna ori că Daum vorbea englezește ca Ion Iliescu, de nu înțelegeau nici rușii, ori că jucătorii noștri care erau - spusa dlui Burleanu - ”mai mult sau mai puțin vorbitori de engleză” știau unii mai degrabă de brânză, varză, viezure, iar alții de cheese, cabbage și cum sfântul i-o mai spune viezurelui în englezeasca dacică.

Poate că, domnule Burleanu, era ideal să-i traduceți selecționerului Daum pe limba lui, înainte să pierdem calificarea la un nou campionat mondial, sintagma ”Go home!”. Iar dacă nu aveați bani de plătit traducătorul, i-ați fi putut face un desen nițel rupestru, care să semnifice ceva de genul ”Du-te, bre, acasă!”. Dacă însă n-ați făcut-o atunci când era cazul, poate că ar fi bine să mergeți dumneavoastră acasă de la federație și să ne scutiți de scuze de un penibil sforăitor, de genul ”barieră lingvistică”. Că sună precum ți-ai obliga pisica să mănânce ciorbă de ștevie. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM