DE SEZON: Comercianții mai pot face soldări, pentru produsele de toamnă-iarnă, doar până duminică

sambata , 14 apr 2018, ora 09:23       de www.avocatnet.ro       Social

 Duminică va fi ultima zi în care comercianții au voie să mai facă vânzări de soldare în cadrul primei perioade din 2018 rezervate acestora, potrivit legislației. Perioadele de soldări pot fi stabilite de fiecare comerciant în parte, însă trebuie să se încadreze în anumite limite legale. Dacă desfășoară soldări în afara perioadelor admise, firmele riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau chiar suspendarea activității comerciale.


Vânzările de soldare pot fi făcute de comercianții cu amănuntul doar în două perioade fixe ale anului, așa cum stabilește Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață. Dacă una este rezervată vânzărilor accelerate pentru produsele de toamnă-iarnă, cealaltă este rezervată vânzărilor accelerate pentru produsele de primăvară-vară.

Pentru produsele de toamnă-iarnă, soldările pot avea loc în orice perioadă din intervalul 15 ianuarie - 15 aprilie al fiecărui an, iar pentru produsele de primăvară-vară - în orice perioadă din intervalul 1 august - 31 octombrie. Astfel, rezultă că, pentru 2018, soldările pentru mărfurile de sezon rece pot avea loc până duminică.

Soldările sunt permise doar în două perioade pe an, prevede OG nr. 99/2000, durata fiecăreia fiind de maximum 45 de zile: „Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiția ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puțin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare și oferite spre vânzare în mod obișnuit înaintea acestei date”.

Citește continuarea aici.
tags: de, sezon:, comercianții, mai, pot, face, soldari, pentru, produsele, de, toamna-iarna, doar, pana, duminica