Eveniment

De pe malurile Vişeului pe malurile Senei

joi , 6 iun 2013, ora 21:55       de MaraMedia       Eveniment

 Primăria Vişeu de Sus, primar Vasile Coman şi Centrul Cultural-Social, director Anuţa Pop, cu sprijinul domnilor Vasile Tomoiagă, campion mondial la canotaj, cetăţean de onoare al oraşului şi Alexandru Urdaş, vicepreşedintele Ligii Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Franţa au pus bazele alături de Asociaţia « Croissy fără frontiere  – Prietenii înfrăţirilor » ,preşedinte Jonathan Garner unui proiect de cooperare descentralizată între Vişeu de Sus şi Croissy sur Seine (Franţa).


Prima etapă a acestui proiect se desfăşoară în lunile iunie-iulie şi va fi concretizat prin prezenţa unor delegaţii din cele două oraşe la manifestări culturale ale oraşului partener.

În acest week-end, delegaţia din Vişeu, condusă de primarul Vasile Coman, va participa la manifestările prilejuite de inaugurarea castelului Chanorier din Croissy sur Seine, castel care se redeschide după importante lucrări de restaurare. 

De asemenea, artistul plastic vişeuan Ghertruda Zsegora a fost invitată la concursul internaţional de pictură impresionistă prilejuit de sărbătoarea « Fete de la Grenouillere ». Acest fapt este cu atât mai important cu cât oraşul Croissy este unul dintre cele mai importante centre ale impresionismului mondial. Concursul de pictură se desfăşoară sub egida OFAJ (Oficiul Franco-German pentru Tineri), fiind unul dintre evenimentele ce au loc la nivel mondial pentru sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţare şi a 50 de ani de la Tratatul de la Elysee.

În continuarea acestei manifestări, Primăria şi Centrul Cultural Vişeu de Sus vor organiza în luna iulie prima ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură « Impresionism pe Valea Vaserului », cu participarea unor pictori de renume din Franţa şi alte ţări europene. Directorul Centrului Cultural, Anuţa Pop, va prezenta sâmbătă, 8 iunie, partenerilor francezi, proiectul acestei tabere. 

La manifestări şi-au confirmat prezenţa oficialităţi ale statului francez şi român, oameni de cultură, reprezentanţi ai mass-media.

Scopul este acela de a promova valorile zonei Vişeului şi, în acelaşi timp, de a creşte vizibilitatea şi accesibilitatea culturii româneşti, în general şi maramureşene, în special, pe pieţele culturale internaţionale, prin promovarea Vişeului, ca exponent al Maramureşului istoric.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM