Comunitate

DE LUAT AMINTE: Sfaturi de la Protecția Consumatorilor în privința alimentelor de post

marti , 14 noi 2017, ora 12:16       de Ioana Popovici       Comunitate

 Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și ține 40 de zile, până pe 25 decembrie. Această perioadă de pregătire spirituală pentru sărbătorirea nașterii lui Isus este însoțită, în cazul unora dintre credincioși, și de abținerea de la consumarea produselor de origine animală. În acest context, comisarii de la Protecția Consumatorilor atrag atenția cu privire la detaliile ce trebuie cunoscute de consumatori în privința produselor de post comercializate în această perioadă.


Unii cumpărători sunt tentați acum să apeleze la produse despre care nu dețin foarte multe informații pentru că nu le consumă frecvent în timpul anului. Spre a evita situațiile în care aceste produse periclitează sănătatea consumatorilor, comisarii de la Protecția Consumatorilor fac o serie de recomandări cu privire la produsele vegetale.

Astfel, o atenție deosebită trebuie acordată ingredientelor produsului și termenului de valabilitate. În situația în care alimentele vă sunt vândute direct de către vânzător, prin porționare de către acesta, puteți să cereți eticheta produsului pentru a verifica atât lista de ingrediente, cât și data de valabilitate a acestuia. De asemenea trebuie să fiți atenți la condițiile de depozitare a produselor în magazine.

În situația în care cumpărătorii doresc să reclame problemele unor produse, aceștia sunt sfătuiți să păstreze bonul de casă pentru a putea proba achiziționarea acestora. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM