Comunitate

DE LUAT AMINTE: Sfaturi de la jandarmii montani pentru cei care merg pe pârtii

miercuri , 6 dec 2017, ora 15:10       de Ioana Popovici       Comunitate

 Luna decembrie a adus și deschiderea pârtiilor de schi în Maramureș. Pentru siguranța celor care se vor afla pe pârtii în această perioadă, jandarmii montani reamintesc care sunt principalele reguli ce trebuie respectate.


Având în vedere că pe pârtiile de schi condiţiile meteorologice pot varia de la oră la oră şi de la zonă la zonă, este bine ca amatorii de sporturi de iarnă să se informeze în prealabil în legătură cu detaliile legate de vreme. De asemenea, siguranţa pe pârtie ţine în mare parte și de comportamentul celor care schiază sau folosesc placa de snowboard ori săniile.

“Pentru a evita evenimentele nedorite jandarmeria montană recomnadă turiștilor care vor veni în acest sezon la schi următoarele reguli: respectul faţă de ceilalţi schiori şi snowboarderi de pe pârtie, astfel încât să nu ne punem în pericol nici pe noi, dar nici pe ceilalţi, lucru valabil şi pentru echipamentul sportiv, să adapteze viteza pe pârtie, să  nu se oprească pe pârtie, mai ales în zonele înguste sau cu vizibilitate scăzută, urcarea sau coborârea pe jos, fără schiuri, se face doar pe marginea pârtiei, să respecte semnele și indicatoarele de pe pârtie și să aleagă traseul pe pârtie în funcție de nivelul de pregătire și de gradul de dificultate al pârtiei”, au declarat reprezentați ai Jandarmeriei.

În cazul unui accident pe pârtie sau când apar evenimente contra ordinii publice se poate solicita sprin la 112 sau la jandarmii montani din zonă.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM