DE-ALE STUDENŢIEI: Amendat de poliție după ce a pus anunț pe Facebook că vinde cartofi prăjiți

luni , 20 mar 2017, ora 23:35       de www.clujust.ro       Comunitate

O acțiune de control ”de anvergură” a poliției clujene într-o cameră de cămin studențesc s-a lăsat cu o amendă de 500 de lei pe numele unui student pe motiv că ar face comerț ilegal. Controlul a venit după ce studentul a postat pe Facebook că vinde cartofi prăjiți. Judecătoria Cluj-Napoca a anulat procesul-verbal de contravenție și a exonerat studentul de plata amenzii.


Acțiunea de control a poliției și motivele anulării amenzii sunt descrise în Sentința Civilă nr. 7073/2016 a Judecătoriei Cluj-Napoca, din care cităm mai jos.

”Deliberând asupra cauzei civile de față constată următoarele:

Prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul acestei instanțe la data de 18 februarie 2016, sub nr. de mai sus, petentul M. D a solicitat, în contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN CLUJ anularea procesului-verbal de contravenție  nr. …….. ca nelegal și neîntemeiat.

În motivarea plângerii, petentul a arătat că prin procesul-verbal contestat s-a reținut în sarcina sa săvârșirea contravenției prevăzute de art. 1 lit. a din Legea nr. 12/1990, constând în aceea că a fost depistat în camera 620 din căminul studențesc nr. 2B Mărăști, în timp ce oferea spre vânzare un număr de 10 pachete de țigări marca Marlboro, și o cutie care conținea 2 sticle, fiecare a 1 litru de whisky marca Chivas, fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege. Prin procesul-verbal i s-a aplicat și o amendă de 500 lei și s-a dispus confiscarea bunurilor enumerate mai sus. A mai arătat petentul că starea de fapt reținută în procesul-verbal nu corespunde realității. Astfel, în data de 29.01.2016, ora 07:50, organele de poliție s-au prezentat în camera nr. 620 din căminul 23 în vederea efectuării unui control. Pe masă în cameră se afla o pungă de cadouri,  în care se aflau 10 pachete de țigări Marlboro, whisky Chivass și o cutie de bomboane Rafaello, toate în ambalaje sigilate. Întrebat ce caută acele bunuri în cameră, petentul a informat agenții de poliție că acele bunuri au fost în numele și pe seama mai multor colegi, urmând a fi oferite cu titlu de cadou unui prieten comun, cu ocazia sărbătoririi zile sale de naștere. Petentul a prezentat organelor de poliție și bonurile fiscale ale mărfii. Cu toate acestea organele de poliție au decis confiscarea țigărilor și băuturii alcoolice, și amendarea petentului.

Citeşte mai mult AICI 
tags: de-ale, studentiei:, amendat, de, poliție, dupa, ce, a, pus, anunț, pe, facebook, ca, vinde, cartofi, prajiți