Comunitate

DE-ALE STUDENŢIEI: Amendat de poliție după ce a pus anunț pe Facebook că vinde cartofi prăjiți

luni , 20 mar 2017, ora 23:35       de www.clujust.ro       Comunitate

O acțiune de control ”de anvergură” a poliției clujene într-o cameră de cămin studențesc s-a lăsat cu o amendă de 500 de lei pe numele unui student pe motiv că ar face comerț ilegal. Controlul a venit după ce studentul a postat pe Facebook că vinde cartofi prăjiți. Judecătoria Cluj-Napoca a anulat procesul-verbal de contravenție și a exonerat studentul de plata amenzii.


Acțiunea de control a poliției și motivele anulării amenzii sunt descrise în Sentința Civilă nr. 7073/2016 a Judecătoriei Cluj-Napoca, din care cităm mai jos.

”Deliberând asupra cauzei civile de față constată următoarele:

Prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul acestei instanțe la data de 18 februarie 2016, sub nr. de mai sus, petentul M. D a solicitat, în contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN CLUJ anularea procesului-verbal de contravenție  nr. …….. ca nelegal și neîntemeiat.

În motivarea plângerii, petentul a arătat că prin procesul-verbal contestat s-a reținut în sarcina sa săvârșirea contravenției prevăzute de art. 1 lit. a din Legea nr. 12/1990, constând în aceea că a fost depistat în camera 620 din căminul studențesc nr. 2B Mărăști, în timp ce oferea spre vânzare un număr de 10 pachete de țigări marca Marlboro, și o cutie care conținea 2 sticle, fiecare a 1 litru de whisky marca Chivas, fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege. Prin procesul-verbal i s-a aplicat și o amendă de 500 lei și s-a dispus confiscarea bunurilor enumerate mai sus. A mai arătat petentul că starea de fapt reținută în procesul-verbal nu corespunde realității. Astfel, în data de 29.01.2016, ora 07:50, organele de poliție s-au prezentat în camera nr. 620 din căminul 23 în vederea efectuării unui control. Pe masă în cameră se afla o pungă de cadouri,  în care se aflau 10 pachete de țigări Marlboro, whisky Chivass și o cutie de bomboane Rafaello, toate în ambalaje sigilate. Întrebat ce caută acele bunuri în cameră, petentul a informat agenții de poliție că acele bunuri au fost în numele și pe seama mai multor colegi, urmând a fi oferite cu titlu de cadou unui prieten comun, cu ocazia sărbătoririi zile sale de naștere. Petentul a prezentat organelor de poliție și bonurile fiscale ale mărfii. Cu toate acestea organele de poliție au decis confiscarea țigărilor și băuturii alcoolice, și amendarea petentului.

Citeşte mai mult AICI 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM