Turism

DE-ALE SEZONULUI ESTIVAL: Cu trenul sau cu avionul la mare

luni , 4 iun 2018, ora 16:01       de MaraMedia       Turism

 Maramureșenii vor putea merge la mare din acest sezon estival, cu avionul, dar de pe Aeroportul Satu Mare. Durata zborului va fi de o oră și 40 de minute. Cu trenul, durata unei călătorii, din Sighet la Mangalia, spre exemplu, va fi de 17 ore. 


Sighetenii care vor să meargă la mare cu trenul vor porni din gara din Sighet după-amiaza, în jurul orei 17:00, dar vor trebui să schimbe trenul la Beclean. Apoi, dimineața, vor aștepta aproape 40 de minute în gara din București, după care vor porni spre litoral. O călătorie lungă de aproximativ 17 ore. Reprezentanții Regionalei CFR Cluj susțin că iau în calcul pentru acest tren introducerea unui vagon-restaurant sau vagon-bar. 

”Rămâne, ca și anul trecut, 1944 cu 45, aproximativ la aceleași ore, în jurul orei 17:00. Ce reușim să realizăm pentru zona Sighet? Facem legătura la Beclean la 1643 cu 44, se ajunge la București Nord la 08:38 și de acolo, la ora 09:20, spre litoral. Este cea mai bună variantă pe care am găsit-o, chiar dacă se coboară dimineața și stă lumea o jumătate de oră, 40 de minute. Ceea ce încercăm și am discutat și cu Bucureștiul, este ca la aceste trenuri 1944 cu 45 să putem să punem vagon restaurant sau vagon bar în așa fel încât totuși lumea să își poată lua pentru ei și pentru copii o apă minerală, un suc și chiar să mănânce ceva”, a declarat Vasile Secară, șef serviciu Regionala CFR Cluj.

Potrivit reprezentanților Regionalei CFR Cluj, trenurile spre mare vor circula în perioada 30 iunie - 9 septembrie. Prețurile pentru o călătorie cu trenul la mare oscilează între 120 și 190 lei. Primul zbor spre litoral, de pe Aeroportul Satu Mare, din acest sezon estival, va avea loc în data de 3 iulie, iar ultima cursă în data de 16 septembrie. Biletele pentru cursele Tarom s-au pus în vânzare începând cu data de 1 iunie. Acestea pot fi achiziționate, la prețuri începând de la 40 de euro dus-întors, cu toate tarifele incluse. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM