DANIEL BUDA (PPE): Concurența neloială a supermarketurilor, o bombă atomică cu efect întârziat pentru procesatorii autohtoni

marti , 13 feb 2018, ora 15:28       de MaraMedia       Politic

Problemele fermierilor sunt numeroase și de cele mai multe ori guvernanții le ignoră, mai ales când vine vorba de antreprenorii din domeniul agricol. Europarlamentarul Daniel Buda, însoțit de președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, și de președintele PNL Baia Mare, Călin Bota, s-au întâlnit ieri cu mai mulți antreprenori maramureșeni din domeniul agriculturii, pentru a dezbate soluții punctuale care vizează impactul inovării în sector, îmbunătățirea competivității pe piață precum și despre fondurile necesare a fi alocate în vederea creșterii nivelului de digitalizare al agriculturii.


Discuții s-au purtat ieri cu antreprenori din Maramureș care au investit în pomicultură, în zootehnie, în procesarea  cărnii, oameni care asigură sute de locuri de muncă pentru maramureșeni și care contribuie la dezvoltarea economică a județului. Aceștia au acuzat concurența neloială a supermarketurilor, despre care și europarlamentarul susține că este o bombă atomică cu efect întârziat pentru procesatorii autohtoni.

”Au fost 7 procesatori mari de carne, la dumneavoastră în regiune, unul singur dintre aceștia nu a fost băgat în insolvență, restul, toți au trecut peste această procedură de insolvență tocmai pentru că au avut de-a face cu concurența neloială și acest aspect cu siguranță îl voi duce mai departe în Parlamentul European pentru că această problemă trebuie să cunoască și o abordare la nivelul Parlamentului European, prin regulamente și directive”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda. 

Despre sectorul pomicol din România, Daniel Buda spune că are un potențial care, din păcate, nu este valorificat suficient din cauza procedurilor administrative. Ieri dimineață, alături de Ionel Bogdan, președinte al PNL Maramureș și de Călin Bota, președinte al PNL Baia Mare, europarlamentarul Daniel Buda a vizitat o fermă pomicolă din localitatea Lăpușel. A discutat în special despre dificultatea majoră a fermierilor de a-și comercializa marfa în principal din cauza concurenței puternice din partea marilor producători din statelor europene dar și din cauza embargoul impus de Rusia la importul de legume-fructe din țările membre U.E. Deși fermierii investesc mii de euro în producție și ambalare, piața de desfacere este din ce în ce mai redusă, oamenii preferând să cumpere fructe din hypermerketuri acolo unde, din păcate, nu foarte mulți fermieri au acces, mai subliniază europarlamentarul. 
tags: daniel, buda, (ppe):, concurența, neloiala, a, supermarketurilor, o, bomba, atomica, cu, efect, intarziat, pentru, procesatorii, autohtoni