Gura lumii

Cum se "sifonează" banii publici spre firme pesediste prin intermediul SC VITAL SA?

luni , 26 mai 2014, ora 18:07       de MaraMedia.ro       Gura lumii

Gura lumii vorbeşte pe la colţuri că azi s-ar fi parafat "înţelegerea politică" prin care banii publici ai fiecăruia dintre noi, cetăţeni europeni, ar trece şi prin buzunarul firmelor de casă ale PSD.


Astfel, furnizorul unic de apă din judeţ, VITAL SA a anunţat cu surle şi trâmbiţe cum timp de peste 22 de luni, taman bine până în preajma alegerilor locale, se vor plăti aproape 25.000.000 de lei, unei asocieri de firme printre care şi cea aparţinând preşedintelui PSD Sighet, Sorin Vlaşin.

Banul public va fi bine "sifonat", pardon gestionat, prin "Contractul MM-CL-09 ”Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rezervoarelor de apă, a stațiilor de pompare, a rețelei de distribuție și a rețelei de apă uzată în localitățile Baia Sprie, Băița, Bozânta și Cavnic semnat între S.C. VITAL S.A.  și căștigătorul contractului de achiziție publică Asocierea S.C. Intreprindere Construcții Instalații Montaje S.A. – S.C. Orizont Sighetu Marmației S.R.L., cu terț susținător S.C. Al Stom Company SRL.", spune un comunicat al SC Vital SA.

Poate că astfel, sloganul tânărului preşedinte al PSD Sighet, "Sorin Vlaşin Împreună pentru Maramureş" va prinde contur şi viaţă prin lucrările pe care "Orizont"-ul, la care este acţionar, unii spun chiar şi administrator le va presta pentru societatea Vital. Fericiţii beneficiari vor fi, cităm din comunicat: "Orașul Baia Sprie beneficiază de aproape 7 milioane lei din acest proiect pentru: reabilitarea a 1.600 m conductă aducțiune apă, reabilitarea a 3.000 m rețea apă pe 7 străzi și extinderea rețelei de apă pe 4 străzi cu o lungime de 3.000m precum și rețea nouă de canalizare de 3.361 m pe 7 străzi ale orașului. În localitatea Băița vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă potabilă pe 3 străzi, în total peste 2.535m și vor fi realizați alți 3.871m de rețele noi de canalizare pe 2 străzi. Valoarea lucrărilor din această localitate ajunge la peste 3,3 milioane de lei. În localitatea Bozânta Mare se vor executa 5.203m de rețea nouă de alimentare cu apă potabilă pe 5 străzi și 2700 m rețea nouă de canalizare pe 7 străzi, pentru acestea find alocați peste 3 milioane lei. În orașul Cavnic se vor realiza cele mai multe lucrări din acest contract, pentru care au fost alocați aproximativ peste 9,5 milioane lei. Suma alocată va fi folosită pentru extinderea a 8.234 m rețea nouă de apă pe un număr de 22 străzi, reabilitarea rețelei de canalizare existente pe 6 străzi, cu o lungime de 2.721 m și extinderea rețelei de canalizare pe 28 de străzi în lungime de 9603m." - greselile din comunicat nu ne aparţin.

Colegul de uniune social democrata, primarul uneperist, Cătălin Cherecheş va trebui să fie însă bine "mulţumit"... de lucrări bineînţeles. Aşa că a atras atenţia într-o declaraţie în acelaşi comunicat "ne dorim ca această investiţie să fie durabilă". 

La aşa lucrări şi sume, este explicabil că la semnarea contractului vedem un zâmbet larg şi fericit la tânărului politician pesedist care imbină cu mare "artă" afacerile de milioane cu bani publici şi politica moroşană. Oare A.N.I. ce spune? Probabil nimic, ÎNCĂ.

 

Acest articol este un PAMFLET şi trebuie tratat ca atare.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Vasile cel Mare
joi , 18 sep 2014, ora 11:05
Da in localitati cu sub 3000 de locuitori ca si Cavnicul se renteaza investitiile.Exact ca si o ligura de sare aruncata in Marea Neagra. Fara minerit acest orasel minier este doar o localitate cu pensionari de la mina. Tot mai multi mor decat se nasc.
popici
marti , 27 mai 2014, ora 16:17
lipsesc din fotografie popa multimii,VIDA si cel care incheie procesul verbal,lunetistul nico "lae" iuda
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM