Cultura

CULORILE PĂCII: Desenele a două fetițe din Sighet au ajuns la expoziție într-un castel din Cehia

luni , 20 mar 2017, ora 16:41       de Narcisa Chișiu       Cultura

 Implicarea sighetenilor în proiectul ”Culorile păcii”, organizat de o asociație din Italia, continuă. După expoziția realizată la Sighet în luna decembrie, desenele copiilor au cunoscut un itinerar larg. Recent, împreună cu asociația ”World of peace”, s-a făcut un calendar cu lucrări dedicate păcii, iar la o expoziție realizată cu aceeași tematică la Praga s-au regăsit și desenele a două fetițe din Sighet.


Asociația ”World of Peace” și cea italiană ”I culori per la pace” au lansat o nouă provocare pentru copii: realizarea unui calendar cu tematica ”Angels of peace”, care conține 11 file, iar fiecare filă din calendar înfățișează un înger.  Vernisajul expoziției"Angels of peace"a avut loc sâmbătă la Castelul Savoia, din Cehia, unde și Sighetul a fost reprezentat.

”Prima expoziție a acestui calendar a fost la Praga, a cuprins 100 de desene ale copiilor din 11 țări. În proiect s-a implicat și asociația ”I colori per la Pace”, cu un număr de copii participanți. În 18 martie au organizat o expoziție și la un castel din Cehia, care cuprinde peste 200 de lucrări, unde avem și noi două desene ale elevelor Patricia Pop - Nemeș și Denisa Petrovan. Suntem foarte bucuroși că am ajuns să expunem și la Praga”, spune profesorul Caius Lugojan.

Peste 20 de desene au fost trimise deja de la copii de la școlile gimnaziale ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” și nr.2 din Sighet pentru a fi selectate pentru noul album care va fi editat în Italia, lucrări ce vor fi expuse în toate țările partenere ale proiectului ”Culorile păcii”. Proiectul asociatiei italiene a început acum doi ani, odată cu comemorările din Sant’Anna di Stazzema, oraş martir în urma masacrului comis de nazişti în 12 august 1944 şi care se situează în mijlocul teritoriului numit Parco Nazionale della Pace, unic în Europa.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că poate fi considerat "Maramureşeanul anului 2016" pe baza faptelor sale?
Ciprian Albu - baschetbalist
Ioan Dunca - scriitor budeştean la 92 de ani
Adrian Hădean şi Nicolae Tand - bucătari maramureşeni
Cristian Balaj - arbitru FIFA
Lavinia Pop Coman - actriţă
Anişoara Gog - voluntar Rotaract Sighet
Vasile Prodan - director Mecanica SA
Vladimir Petruţ - primar Cavnic
Richard Kovacs - consilier local UDMR
Gabriel Zetea - preşedintele CJ Maramureş
TV Sighet

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM