Eveniment

CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ: A noua ediție a evenimentului organizat de Consiliul Județean care marchează datinile și obieciurile sărbătorilor de iarnă

vineri , 15 dec 2017, ora 18:13       de Oana Dulf       Eveniment

A noua ediție a evenimentului organizat de Consiliul Județean care marchează datinile și obieciurile celei mai frumoase sărbători ale anului - ”Crăciun în Maramureș” - debutează luni, la Palatul Administrativ. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în 23 decembrie, la Muzeul Satului din Baia Mare. Cu prilejul evenimentului „Crăciun în Maramureş", Ştefan Hruşcă se întoarce pe meleagurile natale pentru a trăi alături de maramureşenii lui dragi momente de neuitat într-un turneu de Crăciun.

Programul evenimentului ”Crăciun în Maramureș” este unul complex și promovează cele mai frumoase obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă. În 18 decembrie, la ora 16:00 va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie – document etnografic, „Crăciun în Maramureş” în holul Palatului Administrativ, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Pentru ora 17:00 este programat spectacolul de colinde  „Haida ler şi-a lerui Doamne” în Sala Maramureş, din Palatul Administrativ, susținut de elevii Şcolii Populare de Artă „Liviu Borlan”. În 23 decembrie, la ora 11:00, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului „Crăciun în Maramureş” la Muzeul Satului din Baia Mare. Colindele lui Hruşcă vor răsuna în întreg Maramureşul, începând cu data de 23 decembrie şi până în 27 decembrie. În 27 decembrie, la ora 12:45, debutează festivalulul datinilor de iarnă “MARMAȚIA 2017” din Sighet.

”Prin această manifestare ne propunem să angrenăm autorităţile publice locale şi instituţiile de cultură din întreg judeţul, pentru a pune în valoare meşteşugurile şi obiceiurile de Crăciun transmise de la strămoşi, frumuseţea portului popular, colindele maramureşene şi, nu în ultimul rând, gustul bucătăriei tradiţionale din zonă. In acest sens vom desfăşura acţiuni multiple atât în Muzeul Satului din Baia Mare, cât şi în alte locaţii din cele patru regiuni etnogeografice ale judeţului.”a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM