Comunitate

CONTRABANDĂ: Peste 16.000 de pachete cu țigări confiscate

duminica , 23 sep 2018, ora 12:40       de maramedia.ro       Comunitate

 Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 16.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 178.600 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.


Ieri, în jurul orei 13.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în țară, un cetățean sârb, în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea un automarfar. În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor. Astfel, a fost descoperită, cu ajutorul câinelui Tora din cadrul Biroului Vamal Halmeu, în cutia cu scule și sub banchetă, cantitatea de 497 pachete de țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 2.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, șoferul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, față de cetățeanul sârb s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Noaptea trecută, în jurul orei 3.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei  Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în România. Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Au găsit, în spații special amenajate sub scaune, în pragurile și stopurile autoturismului, 928 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare totală de 1.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul au fost sancționat contravențional cu 6.000 lei. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Și la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, ieri, polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea graniței, mai mulți bărbați care transportau colete voluminoase. Oamenii legii i-au somat să se oprească, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean. Pe timpul acțiunii au fost trase 6 focuri de avertisment.

La fața locului au fost descoperite 10 colete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 175.000 de lei.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM