Economic

CONSILIUL LOCAL: Ședință de îndată pentru cinematograful Minerul

vineri , 4 mai 2018, ora 15:22       de MaraMedia       Economic

 Consilierii locali băimăreni s-au întrunit azi în ședință de îndată pentru a adopta proiecte necesare pentru reabilitarea și modernizarea cinematografului Minerul și aprobarea depunerii proiectului pentru finanțarea acestui obiectiv pe Programul Operațional Regional 2014-2020, pe axa prioritară 2, pentru incubatoare de afaceri. Consilierii au mai votat modificarea listei de investiții pentru 2018 și respingerea unei plângeri prealabile privind PUZ-ul pentru zona strada Oltului, o zonă care își schimbă funcțiunea din parc de activități în zonă de locuințe colective. 


Consilierii locali băimăreni și-au dat votul vineri, în ședința de îndată, pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul ”Incubator de afaceri al municipiului Baia Mare în industrii creative - reabilitare și modernizare cinematograf Minerul”. Totodată, a mai fost votat un proiect de hotărâre privind aprobarea modificării listei obiectivelor de investiții pe anul 2018 cu finanțare parțială sau integrală de la bugetul local pentru municipiul Baia Mare. Discuții s-au purtat pe proiectul de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile a petenților Ștefan Cristian Pop și SC SCALA INVEST SRL referitoare la aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ”Schimbarea de funcţiune din zona A5 - parc de activităţi în zonă de locuinţe colective”, generat de imobilul situat în Baia Mare pe str. Oltului nr. 13. 

”PUG-ul pe care îl vom vota în toamnă sau în primăvară prevede în acea zonă exact ceea ce prevede acest PUZ, în primul rând. Practic, că vom accepta sau nu această plângere, în primăvară, în acea zonă, se va schimba funcțiunea. În al doilea rând, și de 10 ani, acea zonă este abandonată, nu se întâmplă absolut nimic, este degradată și acum vine un investitor care își dorește să facă un cartier de blocuri. Noi, de un an de zile, auzim plângerile acestei persoane care ne depune contestații peste contestații să nu se facă nimic, dar nici el nu a făcut nimic”, a declarat consilierul local PNȚCD Radu Ardelean. 

Proiectul de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile a petenților a fost în cele din urmă aprobat. Municipalitatea băimăreană a prevăzut în Planul Urbanistic General nou, pentru strada Oltului, o zonă de locuințe. Acesta nu este votat, motiv pentru care el nu poate să producă încă efecte. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM