Economic

CONSILIUL JUDEȚEAN: Un milion de lei pentru biserici în acest an

joi , 8 mar 2018, ora 16:47       de MaraMedia       Economic

 Un milion de lei a alocat Consiliul Județean  din bugetul propriu pe anul în curs unităților de cult. Din această sumă, 250.000 de lei reprezintă sprijin financiar pentru bisericile de lemn UNESCO, majoritatea degradate și expuse riscului de incendii. 


”Se aprobă repartizarea dintr-un total de 1 milion de lei, sumă destinată din bugetul propriu al județului Maramureș cu: 750.000 lei sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoascute în România și 250.000 lei pentru bisericile UNESCO”, a informat consilierul județean Cornel Varga, președintele comisiei de cultură, culte și patrimoniu cultural. 

Potrivit prevederilor legale privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, se pot acorda sume pentru completarea fondurilor proprii ale unităților de cult pentru întreținerea și funcționarea acestora, pentru construirea ori repararea lăcașurilor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând și cultelor care fac parte din patrimoniul cultural național. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM