Eveniment

CONFERINŢĂ NAŢIONALĂ: Generaţii de matematicieni au dezbătut "Didactica Matematicii", la Cavnic (FOTO)

sambata , 19 mai 2018, ora 21:06       de MaraMedia       Eveniment
Conferinţa Naţională „Didactica Matematicii”, ajunsă anul acesta la a 34-a ediţie, se desfăşoară, în acest week-end, în oraşul Cavnic. Este o conferinţă de comunicări ştiinţifice susţinută de profesori de matematică atât din mediul universitar cât şi preuniversitar. În cadrul ediţiei din acest an, patru profesori de matematică au primit aprecieri speciale pentru contribuţia esenţială la prestigiul matematicii. 


Conferinţele „Didactica matematicii”, începute cu 33 de ani în urmă, la Facultatea de Matematică şi Informatică din Cluj, au ca scop de a împărtăşi părerile, ideile, încercările uneori reuşite, alteori nereuşite de a-i face pe „ucenicii” profesorilor de matematică să iubească această materie, să o înţeleagă şi să o ducă mai departe. Este pentru a doua oară când o astfel de conferinţă se desfăşoară în Cavnic. 


Acest eveniment este coordonat de profesorul emerit Dorel Duca, el a început acest eveniment în urmă cu 33 de ani. Evenimentul a mai avut loc la Cavnic şi în 2010, în urmă cu 8 ani. De ce îl organizăm la Cavnic şi nu în altă parte în Maramureş? Am o relaţie mai specială cu domnul profesor Duca. Mi-a fostt profesor la universitate, am rămas prieteni şi sigur că avem o colaborare foarte bună”, a declarat directorul Colegiului Economic „Pintea Viteazu” Cavnic, Marin Borcut. 


„Este pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru la Cavnic, este a 34-a ediţie a Didacticii Matematicii. Este un lucru pentru noi foarte important faptul că a fost ales oraşul Cavnic, spune foarte multe lucruri acest aspect şi eu cred că este important ca şi pe viitor să facem cunoscut oraşul. Astfel de evenimente nu pot decât să ne facă cunoscuţi în ţară şi până la urmă asta ne şi dorim, să fim promovaţi şi promovăm oraşul. La Cavnic sunt cadre didactice, profesori de matematică din toată ţara. Va dura două zile acest eveniment şi odată ce el va fi finalizat, eu cred că vom avea un câştig în plus pentru că cu toţii mai avem posibilitatea să mai învăţăm câte una-alta”, a declarat primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ. 


La ediţia din acest an au fost prezenţi 150 de participanţi, generaţii de profesori de matematică, ce duc stindardul acestei materii foarte importantă pentru formarea tinerilor. Gheorghe Maiorescu, inspector de matematică, a oferit diplome şi un trofeu simbolic în semn de recunoştinţă câtorva profesori de matematică ce au contribuit esenţial la prestigiul matematicii din Maramureş. 


Pe larg despre acest subiect, în emisiunea Actualitatea Maramedia, luni, 21 mai, ora 19:30, la Tv Sighet. 


 


COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM