Social

CONCURS: MApN creşte numărul de locuri pentru formarea medicilor militari

duminica , 7 ian 2018, ora 19:37       de www.gândul.info       Social

 Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a dispus dublarea numărului de locuri pentru formarea medicilor militari, urmând ca la admiterea în Institutul Medico-Militar să fie scoase la concurs 100 de locuri, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, către MEDIAFAX.


”În urma analizelor privind resursa umană specializată în domeniul medico-militar, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a dispus dublarea numărului de locuri pentru formarea medicilor militari. În anul de învăţământ 2018-2019, 100 de locuri vor fi scoase la concurs la admiterea în Institutul Medico-Militar, în loc de 50 de locuri deja cuprinse în planul de şcolarizare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAPN către MEDIAFAX.

MAPN a precizat că ministrul Mihai Fifor a discutat cu ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, care a înţeles demersul MApN şi a oferit tot suportul necesar.

Locurile vor fi repartizate după cum urmează: 80 pentru specialitatea medicină de familie, 10 locuri pentru farmacie şi 10 pentru stomatologie, potrivit sursei citate.

În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar, Bucureşti şi Târgu-Mureş, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, se va lua în calcul colaborarea şi cu alte centre universitare de prestigiu din România.

”Această măsură vine, în principal, să acopere necesităţile operaţionale ale Armatei României şi oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel naţional”, precizează MAPN.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională).

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM