Sanatate

CONCLUZII LA CPU: Multe excese bahice de sărbători

luni , 8 ian 2018, ora 15:10       de Ioana Popovici       Sanatate

 Maramureșenii au trecut destul de des pragul secției de urgențe de la Spitalul Municipal Sighet cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pentru medicii care au fost de gardă sărbătorile au fost mai aglomerate ca altădată, majoritatea paciențiilor fiind victime ale exceselor bahice.


Intoxicațiile cu alcool, dar și cele alimentare i-au făcut pe unii să apeleze frecvent de sărbători la serviciile medicale. 

 “Da, într-adevăr, am fost foarte aglomerați, parcă mai aglomerați decât în orice an precedent. Bineînțeles ce a fost la ordinea zilei, datini și obiceiuri la români, adică hai să ne întâlnim și să ne batem cât se poate de bine, ca să mergem după aceea la urgență. Foarte multe intoxicații etanolice acute am avut, parte din ei internați pe la secțiile de psihiatrie, parte lăsați la domiciliu, cu sfatul de a se lăsa de proastele obiceiuri. S-au făcut și excese alimentare, colicile biliare au fost în medie de câte 15-20 în fiecare zi”, a declarat Gelu Moyș, medic specialist CPU Sighet.

Cei de la CPU Sighetu Marmației le doresc un nou an mai bun maramureșenilor, cu multă sănătate și fără vizite la această secție.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM