CONCLUZII ÎNGRIJORĂTOARE: S-au înmulțit grupurile de migranți care au încercat să treacă ilegal granița

marti , 13 feb 2018, ora 17:33       de Dana Berci       Eveniment

Cu toate că în anul 2017 s-au intensificat măsurile de supraveghere și control, au fost identificate și reținute mai multe grupuri de migranți care intenționau să treacă ilegal frontiera. Și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a desfășurat mai multe acțiuni pe linia migrației ilegale.


Potrivit ultimelor evaluări ale Agenției Frontex, la nivelul Uniunii Europene se remarcă o creștere generală a trecerilor ilegale în scop de migrație pe frontiera externă a României.  La nivelul ITPF Sighetu Marmației, în anul 2017 pe linia combaterii migrației ilegale au fost desfășurate 177 de acțiuni proprii și în comun cu structurile teritoriale ale Inspectoratului pentru Imigrări în Maramureș, Satu Mare și Suceava, fiind verificați cetățeni străini și locuri de cazare.

Pe linia migratiei ilegale, au fost intensificate măsurile de supraveghere şi control la frontiera de stat. În urma acestor acţiuni s-au înregistrat 29 de dosare de migraţie ilegală în care au fost implicaţi 121 migranţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei. Totodată, a fost destructurată o grupare infracţională pe această linie, fiind reţinuţi şi cercetaţi 15 traficanți de migranţi.
tags: concluzii, ingrijoratoare:, s-au, inmulțit, grupurile, de, migranți, care, au, incercat, sa, treaca, ilegal, granița