Social

Comisia Europeană îi invită pe români să îşi spună părerea despre cetăţenia europeană

vineri , 11 mai 2012, ora 17:53       de Mediafax       Social
Comisia Europeană a lansat, cu ocazia zilei de 9 Mai, un proces de consultare publică a cetăţenilor din statele membre cu privire la problemele cu care se confruntă în exercitarea drepturilor conferite de statutul de cetăţean european.

"Consultarea va fi deschisă timp de patru luni, până la 9 septembrie, perioadă în care cetăţenii vor fi invitaţi să se exprime cu privire la obstacolele cu care se confruntă în exercitarea drepturilor conferite de statutul de cetăţean european, atunci când călătoresc în Europa, votează, candidează la alegeri sau fac cumpărături online", informează un comunicat al Comisiei Europene, remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, în următoarele patru luni, cetăţenii europeni vor putea accesa online, pentru a-şi spune opinia, un scurt chestionar, uşor de completat, disponibil la adresa http://ec.europa.eu/your-rights-your-future.

Răspunsurile primite din partea publicului vor contribui direct la stabilirea priorităţilor politice ale Comisiei şi vor sta la baza raportului privind cetăţenia Uniunii, care va fi prezentat pe 9 mai 2013.

Potrivit comunicatului menţionat, CE a adoptat, în 2010, primul raport privind cetăţenia Uniunii, care cuprindea o listă cu 25 de acţiuni concrete menite să soluţioneze problemele cu care se confruntă cetăţenii europeni în exercitarea drepturilor lor.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM