Comunitate

COMBATEREA DELICTELOR SILVICE: Poliţiştii au confiscat peste 200 mc lemn, în valoare de 70 000 de lei, şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 23 000 de lei

marti , 17 iul 2018, ora 10:02       de Maramedia       Comunitate

Poliţişti, reprezentanţi silvici şi jandarmi au acţionat pentru protejarea fondului forestier, dar şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care comit ilegalităţi în domeniul silvic. În urma verificărilor au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 23.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 218,33 mc materiale lemnoase.


În perioada 12 – 15 iulie poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. Activitățile, care au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din Sighetu Marmaţiei, Borşa, Târgu Lăpuş şi cei din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat nereguli la două societăţi comerciale, cu sediul social în Săliştea de Sus şi Groşii Ţibleşului. Pentru că nu deţineau documente legale de provenienţă, cele două societăţi au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 21 000 de lei, iar ca măsură complementară poliţiştii au dispus confiscarea a 216 mc material lemnos. Valoarea lemnului confiscat este de aproximativ 70 000 de lei, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un bărbat din Borşa care transporta ilegal 2 mc lemn. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2 000 de lei iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM