Cultura

COLABORARE: S-a semnat protocolul proiectului “Axa culturală Aiud - Gherla - Sighetu Marmației”

duminica , 10 iun 2018, ora 21:16       de maramedia.ro       Cultura

 Primarii din Aiud, Gherla și Sighetu Marmației (orașe cunoscute și prin închisorile lor) au semnat un protocol prin care se demonstreză că sunt orașe ale tradiției, culturii și armoniei. Proiectul “Axa culturală Aiud - Gherla - Sighetu Marmației” conține un program comun de activități cultural-artistice, reprezentative pentru fiecare zonă, care să contribuie la cunoașterea reciprocă, la valorificarea patrimoniului cultural și nu în ultimul rând la o nouă imagine a celor trei orașe. 


La semnarea protocului au fot prezenți primarii Iulia Adriana Oana Badea (Aiud), Horia Scubli (Sighetu Marmației) și gazda evenimentului, Ioan Neselean (Gherla). Fiecare primar a fost însoțit de câte un ansamblu artistic reprezentativ pentru zonele folclorice unde sunt situate cele trei orașe. Spectacolul s-a desfățuratpe stadionul municipal din Gherla.

Ansamblul folcloric Mara al Centrului Cultural a reprezentat muncipiul Sighetu Marmației,  bucurându-se de aplauzele și aprecierile publicului, dar și de o primire excepțională din partea gazdelor. Ansamblul sighetean împlinește anul acesta 50 de ani de activitate și este pregătit de coregraful Gheorghe Rednic, dirijorul Mihai Chiș și solista Ileana Matus.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM