Cultura

COLABORARE CU COLOMEEA: Oaspeți de seamă la Muzeul Maramureșului și idei de parteneriat

marti , 23 ian 2018, ora 15:38       de Dana Berci       Cultura

 Muzeul Maramureșului din Sighetu Marmației a avut astăzi oaspeți importanți. Reprezentanți ai Muzeului de Artă Populară și Etnografie din Colomeea, Ucraina, a venit în Sighet în vederea încheierii unor parteneriate între cele două instituții.


Sighetu Marmației este înfrățit cu orașul Colomeea din anul 2002, fapt ce ar facilita implementarea unor parteneriate culturale.

”Noi venim din regiunea Ivano-Frankivsk, orașul Colomeea, reprezentăm Muzeul Național de Artă Populară și Etnografie. Am venit în Maramureș la invitația domnului Vasile Popovici, care este președintele Fundației Uniunea Huțulilor din România cu scopul de a putea realiza parteneriate în domeniul cultural”, a precizat Yaroslava Tkachuk, directorul general al Muzeului de Artă Populară și Etnografie din Colomeea.

În cadrul acestei vizite s-a discutat și despre posibile acțiuni culturale comune pentru cele 2 orașe, expoziții, dar și despre pregătirea materialelor pentru conferințele și întâlnirile științifice.

”În cursul întâlnirii de azi deja am lansat invitația către conducerea Muzeului Maramureșului din Sighetu Marmației la unul dintre evenimentele care se va desfășura în Ucraina. În 21 aprilie va avea loc un festival al ouălor încondeiate, în Colomeea avem un muzeu care este unic în lume, Muzeul ouălor încondeiate”, a adăugat Yaroslava Tkachuk.

În ceea ce privește muzeul din Sighetu Marmației, reprezentanții instituției din Colomeea au rămas impresionați de complexitatea expozițiilor.

”Am văzut în acest muzeu foarte multe multe exponate, foarte multe lucrări de artă, care nu prezintă doar istoria Sighetului, ci a întregii zone, inclusiv din Ucraina”, a mai precizat directorul general al Muzeului de Artă Populară și Etnografie din Colomeea.

Yaroslava Tkachuk a făcut și o propunere, ca organizatorii  evenimentelor culturale să colaboreze cu jurnaliștii pentru a mediatiza aceste acțiuni.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM