Eveniment

ȘCOALA DE ARTE: Număr record de participanți la Concursul de interpretare instrumentală

vineri , 19 mai 2017, ora 16:18       de Narcisa Chișiu       Eveniment

 Număr record de participanți la Concursul de interpretare instrumentală și arte vizuale organizat de Școala de Arte din Sighet. Oaspeți din țară, dar și din străinătate se întrec în dibăcia mânuirii instrumentelor muzicale, dar și în arta vizuală. 


Forfotă mare pe holurile școlii de muzică din Sighet în aceste zile. Din fiecare sală de clasă răsună acorduri de instrumente muzicale.

Participă la concursul de interpretare copii din Sighet, Baia Mare, Oradea, Cluj, Sălaj, dar și din  Ungaria, Ucraina, Serbia sau Cehia. 

”Avem parte de un număr recod de participanți. 180 de copii la ediția din acest an, niciodată nu am avut atât de mulți copii, la toate secțiunile. Nivelul de pregătire este foarte ridicat, chiar am ascultat la pian un elev din Botoșani, impecabil. Avem și noi copii foarte buni la școala noastră, sperăm la premii mari”, spune Nicolae Paraschiv, directorul Școlii de Arte ”George Enescu”. 

Două instrumente,  vibrafonul și timpanul, reprezintă ineditul din acest an.

Gala Laureaților și Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, în sala de spectacole. Juriul alcătuit din profesori de specialitate de la Sighet, Cluj, Deva, Serbia, Vâlcea, Baia Mare vor desemna câștigătorii. Cel mai bun interpret va fi desemnat în urma unui vot secret acordat de membri juriului. Concursul se desfășoara și la secția de Arte Vizuale. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM