Comunitate

ȘCOALA ALTFEL: Elevii au ecologizat spațiile verzi din Ocna Șugatag

miercuri , 24 mai 2017, ora 13:54       de Narcisa Chișiu       Comunitate

 Munca în echipă s-a dovedit a fi de mare folos pentru elevii Liceului Tehnologic din Ocna Șugatag. În cadrul săptămânii Școala altfel, toții elevii au contribuit la ecologizarea spațiilor verzi din localitate. 


Proiectul, realizat în colaborare cu Primăria Ocna Șugatag și postul local de poliție, a demarat în această dimineață. În afară de elevii claselor a XII-a care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, toți ceilalți, de la clasa I până la a XI-a, au răspuns afirmativ acțiunii de ecologizare ”Împreună pentru o lume mai curată.” 

”Este foate importantă această acțiune. Noi am primit igluuri aici pentru colectare selectivă și vrem să conștientizăm copiii că deșeurile sunt o problemă la nivel mondial, iar selectarea deșeurilor să o începem de la o vârstă fragedă. E foarte importantă educația în spirit civic, să știe copiii că nu pot arunca mizeriile la voia întâmplării”, spune Ghoerghe Andreica, directorul Liceului Tehnologic din Ocna Șugatag.  

Copiii au acționat pe străzi, în zona lacurilor, în Pădurea Crăiasa. Au primit saci menajeri și mănuși din partea primăriei, saci pe care i-au umplut în mai puțin de două ore.  

”Am colectat cel puțin vreo 15 saci, pentru o lume mai curată. Elevii sunt încântați pentru că facem curățenie, dar pe de altă parte nu le place să strângă mizeriile lăsate de alții”, spune Liviu Petric, profesor de educație fizică. 

”De obicei nu ne place să colectăm, dar ne-am obișnuit. Ar trebuie să punem toți umărul să facem planeta asta mai curată. Oameniii sunt mai interesați să aunce mizeria, mai degrabă decât s-o adune”, spune o tânără. 

 Elevii vor beneficia la finalul proiectului de o înghețată din partea unui sponsor local, într-un cadru propice socializării. În plus se pune accent pe dezvoltarea abilităților necesare lucrului în echipă, pe dezvoltarea capacității de comunicare, formarea de responsabilități, respect și atitudine pozitivă față de păstrarea nealterată a mediului înconjurător. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM