Social

CINE A FOST DE VINĂ? Cercetări în cazul copilului lovit mortal de o mașină după ce a coborât din microbuzul școlar

marti , 1 noi 2016, ora 15:32       de Narcisa Chișiu       Social

 Cercetările continuă în cazul accidentului în care un copil de 11 ani și-a pierdut viața în localitatea Teceu Mic. Cercetările continuă și în cazul microbuzului școlar din care a coborât băiețelul, cu câteva minute înainte de a fi accidentat mortal.


Copilul a fost lovit de un autoturism după ce s-a dat jos din microbuzul şcolar. Regulamentul privind modul de utilizare a microbuzelor școalare prevede că în toate cazurile, atunci când se transportă elevi, aceștia vor fi însoțiți obligatoriu de un adult, numit de conducerea școlii, care va răspunde de siguranța copiilor pe durata deplasării. Pentru mijloacele de transport școlar, consiliul de administrație al școlii, împreună cu Consiliul local, stabilește graficul microbuzului, orarul de funcționare, traseul, numărul de elevi transportați într-o cursă și numărul de curse efectuate zilnic. Stațiile de îmbarcare și debarcare se stabilesc cu acordul Autorității Rutiere Române. 

”Regulamentele de transport al elevilor de către microbuzele școlare sunt stabilite de fiecare școală în parte, împreună cu Consiliul local. Aceștia stabilesc împreună treseul și dacă părinții trebuie să-i aștepte pe copii în stație. Noi, prin demersurile pe care le facem, acoperim doar necesarul de micobuze școlare”, spune Adriana Meșter, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

Cercetările vor dovedi dacă au fost respectate toate condițiile impuse de regulamentul de utilizare a microbuzului școlar.

”Avem semnate acorduri de către părinți, am luat la cunoștință că nu vor fi însoțiți copiii, că vor fi așteptați de părinți în stație, mai mult nu comentez, așteptăm rezultatul verificărilor în acest sens, să vedem dacă a fost implicat și microbuzul în mod direct. Noi am făcut regulament pentru toți copiii care sunt transportați la Piatra Teceu și pentru cei de ciclul primar și pentru cei de la cilclul gimnazial. Am apelat și la cei de la Autoritatea Rutieră să vină să ne aprobe stațiile, la începutul lunii septembrie, eu consider că suntem acoperiți legal din toate punctele de vedere”, spune Mariana Ștefan, directorul Școlii gimnaziale din comuna Remeți. 

Microbuzul din care a coborât copilul  avea direcția de deplasare spre Satu Mare, din sens opus venea un camion, iar în spatele acestuia venea o mașină. La traversare, copilul a fost acroșat de autoturism. Pentru tânărul șofer implicat în accident s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă, iar dacă se va dovedi vinovat, se vor lua măsurile legale ce se impun. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM