Sport

CERERI: Scrisoare către decidenți privind sportul românesc din partea elevilor, studenților și tinerilor din România

vineri , 19 aug 2016, ora 19:34       de Agerpres       Sport

 Mai multe organizații studențești și de tineret din România semnează o scrisoare către ''decidenți'' în care cer organizarea unor competiții pentru aceste categorii.


''Da, suntem tineri și nu vrem lucruri speciale, nu cerem nimic absurd. Ne dorim să trăim normal, să studiem și să învățăm, șlefuindu-ne mintea, făcând în același timp mișcare, educație fizică și sport, pentru sănătatea noastră. Ne dorim ca, îmbinând necesitatea cu plăcerea, să ne dezvoltăm plenar, integrându-ne și răspunzând tuturor cerințelor societății. Atât ideea de autodepășire, cât și cea de depășire, specifice rasei umane, ne ține angrenați într-o permanentă competiție, ne determină să luptăm pentru ceva și de ce nu, pentru socializare. Ne place, totodată, și competiția, fiindcă ne determină să luptăm pentru ceva. și, dacă în sport nu există competiție, atunci unde?'', se arată în scrisoarea care are titlul ''Sportul românesc — expresie a neputinței!''

''Participăm, din când în când, invitați la competiții unde este nevoie de noi pentru acel sponsor care aduce un venit organizatorului, însă pe când o competiție a noastră? O competiție a tinerilor sau a studenților? Ne-am dori să simțim că aparținem și noi unei competiții care să vină în întâmpinarea noastră, motivându-ne să devenim mai buni, mai apreciați de colegi sau de cei care vin și ne privesc cu drag'', mai scriu semnatarii documentului.

Tinerii își doresc să fie învățați și îndrumați de acel profesor sau antrenor care să îi învețe atât să câștige, dar, mai ales, să și piardă, ce înseamnă respectul față de coleg, față de cel care ne arbitrează, față de adversar și mai ales față de sportul practicat.

''Nu ne sperie sau supără rezultatele sportivilor noștri prezenți la Jocurile Olimpice de la Rio, suntem chiar onorați că aceștia au participat și reprezentat țara noastră în modul cel mai onorant cu putință, luptând în fiecare bătălie pentru a fi primul. Ne bucurăm pentru acest lucru și îi felicităm din suflet, indiferent de rezultatele acestora. Cu toate acestea, fără să fim ascultați în adevăratul sens al cuvântului, fără a fi chemați la masa negocierilor ce ne privesc direct și, mai ales, fără să ni se dea șansa nouă, tinerilor, de a ne exprima opiniile privind revigorarea sportului de masă, cu precădere a sportului școlar și universitar, vor fi, în viitor, generații de tineri afectați și, implicit, ne va lipsi aurul câștigat de viitorii sportivi'', se mai arată în scrisoare.

Semnatarii amintesc că au propus ''atât de multe soluții sau activități ce demonstrau o viziune amplă'', însă fără rezultat.

''Dragi decidenți, uitați-vă la noi, elevii și studenții, fiindcă de aici începe să se contureze un viitor pentru societatea românească, un viitor al celor care ne pășesc pe urme și, mai ales, un viitor plin de onoare și respect al celor care au fost lângă noi în prezent. De aceea, vă propunem să fiți alături de noi în dezvoltarea unei identități a 'sportivului educat', a unei identități privind sportul în școală și universitate, dar, mai ales, asupra unei identități a elevului sau studentului prin sport. Nu! Nu suntem medaliați mondiali sau olimpici, dar vrem să practicăm un sport!'', se arată în încheierea scrisorii semnate de Adrian Socaciu, președintele Asociației Student Sport, Vlad Ștefan, președintele Consiliul Național al Elevilor, Vlad Cherecheș, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România, Marin Florian, președintele Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical, și Ionuț Mirea, președintele Asociația Tinerilor Bucureșteni.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.



TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM