Comunitate

CEREMONIE: Johnny Popescu va fi făcut post-mortem cetățean de onoare al Sighetului

marti , 14 noi 2017, ora 11:59       de Dana Berci       Comunitate

Miercuri, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local Sighet, va fi decernat post-mortem titlul de cetățean de onoare pentru jurnalistul Ioan Popescu.  La ceremonia care va avea loc la Primăria Sighetu Marmației, de la ora 12:00,  pot lua parte toți cei ce l-au cunoscut și i-au apreciat activitatea.


În semn de recunoștință pentru activitatea desfășurată de-a lungul vieții de către jurnalistul sighetean Ioan Popescu, acesta va deveni cetățean de onoare al orașului. În timpul vieții acesta a cules informații, a studiat și disecat neobosit arhive importante despre comunitate pentru a aduce în atenția oamenilor evenimente importante din istoria orașului și a județului. A fost pasionat de cultura iudaică, dar și de comunitatea evreilor. În ultimii ani Johnny Popescu a lucrat ca reporter colaborator la un post de radio și a scris mai multe cărţi despre istoria şi viaţa evreilor, lucra la o carte despre istoria farmaciilor și a tipografiilor din Sighet și urma să termine un roman.

Din păcate, Ioan Popescu nu și-a dus la sfârșit toate proiectele, stingându-se din viață în 14 septembrie 2017, la vârsta de 64 de ani.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM