CE-O FI AVUT ÎN CAP? Un bătrân de 70 de ani din Vișeu de Sus a fost condamnat pentru terorism

miercuri , 4 apr 2018, ora 17:49       de MaraMedia       Social

 Vasile Coman, un bătrân de 70 de ani din Vişeu de Sus, a fost condamnat  la doi ani şi trei luni de închisoare pentru terorism. Vasile Coman este cel care în 23 noiembrie 2016 a pus pe jar structurile de intervenție din Baia Mare, după ce a amplasat în toaleta Tribunalului Maramureș un pachet având aspectul şi elementele caracteristice unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal. 


În 23 noiembrie 2016 a fost panică în rândul celor aflați în clădirea Palatului de Justiție din municipiul Baia Mare. S-a dat atunci alarma că în toaleta destinată publicului s-a găsit un pachet suspect în interiorul căruia s-ar afla o bombă. În câteva minute, toată lumea a fost evacuată, iar la fața locului au fost chemați pirotehniștii, dar și jandarmi și polițiști. Nicio persoană nu a mai fost lăsată să intre în clădire. 

În mai puțin de 12 ore de la momentul producerii evenimentului și  sesizării din oficiu, au fost descoperite şi strânse probe cu privire la fapta ce formează obiectul anchetei penale și totodată identificat și pus sub acuzare Vasile Coman. În cauză există suspiciunea rezonabilă că la data de 23 noiembrie 2016 inculpatul a amplasat într-un grup sanitar din incinta Tribunalulului un pachet ce avea elementele unui dispozitiv explozibil improvizat compus din patru elemenţi cilindrici, interconectaţi prin fire conductoare, un acumulator, un led, acesta fiind descoperit de o persoană care a anunțat jandarmii care asigură paza la nivelul instituţiei. Înculpatul a suferit anterior condamnări penale. După aproape un an și jumate de la incident, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Vasile Coman, bătrânul de 70 de ani din Vişeu de Sus, la doi ani şi trei luni de închisoare pentru terorism. 

tags: ce-o, fi, avut, in, cap?, un, batran, de, 70, de, ani, din, vișeu, de, sus, a, fost, condamnat, pentru, terorism