Externe

CAZ EMOŢIONANT: O femeie s-a trezit din comă după ce i-a fost pus pe piept bebeluşul ei

luni , 15 oct 2018, ora 20:32       de MEDIAFAX       Externe

O femeie a uimit doctorii după ce s-a trezit dintr-o comă de 23 de zile imediat ce copilul pe care tocmai îl nascuse i-a fost pus în braţe, informează The Sun.


Instinctele maternale ale Amandei da Silva au fost atât de puternice, în ciuda faptului că nici nu ştia că a născut, încât a început să producă lapte imediat ce i s-a pus bebeluşul pe piept.

Primul lucru pe care mi-l amintesc este că îl ţineam pe Victor în braţe, îi vedeam capul şi îi simţeam mirosul. A fost uimitor, dar şi ciudat în acelaşi timp. L-am întrebat pe tatăl meu dacă bebeluşul este al meu. Mi-am pus mâna pe burtă şi mi-am dat seama că nu mai sunt însărcinată”, a spus mama, în vârstă de 28 de ani care mai are alţi trei copii.

Femeia, care suferă de epilepsie, era însărcinată în 37 de săptămâni când a fost dusă la spital, având o criză acută. Convulsiile au pus în pericol viaţa ei şi a bebeluşului deoarece scădea volumul de oxigen din creier şi din uter.

Asistena care s-a ocupat de ea, Fabíola Sá, a fost cea care a venit cu ideea de a îi pune bebeluşul la piept în speranţa că se va trezi din comă. „A răspuns imediat. După 23 de zile de comă, reacţia ei a fost inexplicabilă. Nu ne-am aşteptat la o schimbare atât de rapidă”, a declarat asistenta.

Doctorii au trebuit să îi facă o operaţie de cezariană în timpul crizei de epilepsie, dar din cauza unor complicaţii apărute, au trebuit să o inducă în comă pentru a o stabiliza.

Victor s-a născut cu greutatea de două kilograme, sistem imunitar scăzut şi probleme respiratorii cauzate de medicamentele luate de mama lui în timpul sarcinii pentru a-şi ţine epilepsia sub control. A fost ţinut în secţia neonatală timp de şase zile, înainte de a fi reunit cu mama lui.

La o săptămână după ce a fost adusă la spital am început să reducem din sedativele care o ţineau în comă, dar nu a răspuns aşa cum ne aşteptam. Deşi toate examenele pe neurologie pe care i le-am făcut arătau că are un răspuns neurologic bun, nu se mişca. Am aplicat stimuli de durere, dar nu a reacţionat. Testele arătau activitate cerebrală, dar ea nu răspundea nici măcar la vocile rudelor. Nu ăşi mişca mâinile, picioarele, nimic”, a declarat doctorul obstretician Carlos Alencar.

După ce au început să rămână fără idei, asistenta Sá a sugerat să îi pună copilul pe piept. După ce au consultat un microbiolog despre riscurile la care ar fi supus nou-născutul, au pus în aplicare ideea. Amanda nu avea nicio emoţie şi era incapabilă să-l ţină pe Victor, aşa că asistenta i-a luat braţele şi le-a pus în jurul fiului ei, ajutând-o să îl ţină la piept.

Spre surpriza tuturor, în momentul în care copilul a fost pus pe pielea ei, Amandei au început să îi curgă lacrimile pe obraji.

La 20 de zile după ce a ieşit din comă, Amanda şi fiul ei au fost destul de bine încât să fie externaţi.

Cazul ei a fost aşa de neobişnuit încât medicii profesionişti evaluează acum importanţa unei astfel de intervenţii atunci când o mamă ce tocmai a născut are probleme medicale grave.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM