Sanatate

CAZ CONTROVERSAT: Concubina unui bărbat care a murit acuză medicii de malpraxis

joi , 29 iun 2017, ora 13:37       de Oana Dulf       Sanatate

 Concubina unui bărbat în vârstă de 44 de ani din Remetea Chioarului face acuzații de malpraxis la adresa unor cadre medicale. Femeia susține că bărbatul cu care trăia a ajuns la spital cu dureri în piept. Acesta ar fi primit însă un tratament pentru alcoolemie și a fost trimis acasă, unde, la scurt timp, a decedat. Cauza morții a fost infarct miocardic.


Femeia susține că a fost la Spitalul Județean Baia Mare în urmă cu aproximativ două săptămâni împreună cu bărbatul care acuza dureri puternice în piept.

”Am chemat ambulanța, am ajuns la serviciul spitalului UPU, acolo s-a constatat că e sevraj, nefiind băut, eu i-am spus doctorului că sunt simptome de infarct miocardic, a zis să mă duc acasă să îi fac tratamentul prescris. La 5 minute, deși am insistat să mi-l rețină, cum am ajuns acasă puțin 2-3 mult spus 5 minute a murit. A făcut stop cardio. I-am făcut respirație, masaj, fiind cadru medical, dar a venit Smurdul și asta e”, susține Gheorghina. 

Se pare că pacientul ar fi primit tratament pentru comă alcoolică. Concubina acestuia spune că, înainte cu o zi, bărbatul ar fi băut două beri, însa nu a consumat băuturi alcoolice în ziua în care a mers la spital. În urma necropsiei, s-a stabilit că bărbatul în vârsta de 44 de ani a murit din cauza unui infarct miocardic.

”I-am spus eu că sâmbătă, după ce am venit de pe câmp, a băut pe la 4-5 2 beri. Asta nu consider nici beat...mi s-a spus că a băut... da, a băut din când în când, când era tânăr fecior nu l-am urmărit să știu ce a făcut, era un om normal, un om foarte harnic”, a adăugat femeia. 

Localnicii din Remetea Chioarului sunt șocați de cele întâmplate. Nu înțeleg cum a fost posibil ca un om în floarea vârstei, fără să fi fost bolnav vreodată, să moară subit. Aceștia spun că l-au cunoscut pe Florin Conț ca un om harnic și mereu gata să îi ajute.

”Era un om activ, nu știam să fie bolnav, să aibă probleme medicale, să fie internat prin spitale, chiar era un om sănătos, cum îl vedeam pe stradă. Era harnic, chiar mergea și muncea și la alți oameni, îi ajuta, era un om foarte bun și harnic. Pentru toată lumea a fost un șoc”, a spus o localnică.

”Era foarte harnic. Lucra, își vedea de treabă, nu au fost probleme cu el, foarte tare m-a șocat vestea...am rămas foarte șocat. Înainte cu două zile m-am întâlnit cu dânsul la magazin, lucra la Aramis mi se pare. Ne-am întâlnit aici, cobora din autobuz, dar nu mi s-a părut să fie bolnav. Un om bolnav nu lucră să fie angajat, inclusiv în agricultură. Venea de la serviciu în oraș și lucra în agricultură, la legumicultură,de dimineață până seara”, a adăugat un alt localnic. 

Femeia a depus plângere la Colegiul Medicilor Maramureș. Acum speră să i se facă dreptate omului cu care a locuit și pe care l-a îngropat mult prea devreme. Plângerea trebuie analizată de biroul executiv al Colegiului Medicilor, iar în funcție de cele constatate se vor dispune măsurile ce trebuie luate în astfel de cazuri. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM