CAVNIC: Festivalul de Muzică Populară ”Lăsatul secului”, ediția a II-a

luni , 13 noi 2017, ora 16:02       de MaraMedia       Cultura

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Muzică Populară ”Lăsatul secului” s-a desfășurat aseară, la Casa Orășenească din Cavnic. Ansambluri de copii și tineri dar și artiști populari cu renume au urcat pe scenă și i-au bucurat pe căvnicari prin cântec și dansuri populare. Printre aceștia, și Ancuța Anghel. 


Căvnicarii știu deja că, înainte de intrarea în postul Crăciunului, la Casa de Cultură e spectacol de lăsatul secului. Și în acest an, sala a fost plină, în semn de apreciere și mulțumire pentru organizatori. 

”Parcă e din ce în ce mai frumos de la un an la altul. Oamenii sunt interesați și vin cu drag să ne urmărească. Punctăm prin cea de-a doua ediție a festivalului perioada de înainte de postul Crăciunului și anume Lăsatul Secului”, a declarat directorul Casei Orășenești de Cultură Cavnic, Ioana Petruț. 

Evenimentul a fost organizat de Părimăria și Consiliul Local Cavnic, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș. Anul acesta, toate evenimentele culturale se desfășoară sub egida ”Cavnic 300”. 

Anul acesta, toate evenimentele culturale vor fi sub egida Cavnic 300 deoarece anul acesta am împlinit 300 de ani de când a fost celebra bătălie de la Cavnic în care tătarii au fost opriți și până aici le-a fost, cum se spune. Am considerat că să punctăm noi cum putem acest eveniment. Deoarece fondurile anul acesta au fost mai reduse, nu am reușit să facem și alte evenimente dar sperăm ca pe parcurs să putem face cât mai multe”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț. 

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Muzică Populară ”Lăsatul Secului” a fost deschisă de Ansamblul Flori de Mină Cavnic.

Festivalul de Muzică Populară ”Lăsatul secului”, ediția a II-a, îl puteți urmări în această seară, la TV Sighet, în cadrul emisiunii Actualitatea MaraMedia, de la ora 19:00, respectiv ora 22:00. 

 

tags: cavnic:, festivalul, de, muzica, populara, ”lasatul, secului”, ediția, a, ii-a