CAVNIC: Distracție pe pârtii, în ultima zi din vacanța de iarnă (FOTO)

luni , 12 feb 2018, ora 15:06       de MaraMedia       Comunitate

Ultimele două zile de vacanță au fost petrecute de numeroși tineri pe pârtiile de la Cavnic. Copii însoțiți de părinți sau prieteni, cu toții iubitori ai sportului de iarnă, au umplut pârtiile orașului de la poalele munților Gutâi.


Unii s-au dat cu săniile, alții au luat lecții de schi ori s-au dat cu placa. Toată lumea s-a simțit excelent, în ultimele zile de vacanță sau în week-end. La Cavnic au venit și turiști din Satu Mare.  

E foarte bine. Suntem mai mulți și am vrut să venim aici. Suntem din Dorolț, din județul Satu Mare. E ok, profităm din plin. Vin competențele și e ok”, a spus David, un turist din Satu Mare

Merge bine sania. Îmi place. Din Satu Mare am venit, nu am mai fost aici. E bine aici, îmi place. Începe de luni școala, am vrut să mă bucur de ultimele zile de vacanță”, a adăugat Alexandru. 

”Am venit la Cavnic în dorința de a ne aduce aminte de copilărie și de acele vremuri frumoase, dat fiind faptul că la noi nu există zăpadă și ne bucurăm din plin, cu mare bucurie de acest moment. Nu am încercat și schiurile, dat fiind faptul că suntem începători”, a spus Adrian. 

Distrația a fost asezonată cu un vin fiert, ceai fierbinte sau cappucino. 

Am luat și ceai și capuccino dar merge și un vin fiert. Nu este frig dar de plăcere”, au spus alți turiști. 

Alți turiști au preferat placa și schiurile și au profitat de stratul gros de zăpadă de pe pârtiile din Cavnic. 

E bine. Cam greu merge placa. E mare zăpada. Profităm de week-end, ne dăm doar cu placa”, au spus alți turiști. 

În vacanța intersemestrială care a durat o săptămână, copiii au fost cei mai activi pe pârtie. Instructorii de schi au avut mult de lucru. 

În perioada vacanței, am avut mai multe ore de schi cu copii pentru că au fost mai liberi, bineînțeles că părinții i-au adus la mișcare. Am avut și zăpadă din plin”, a spus Raluca, instructor schi. 


E frumos. Țin cercul în mână să mă ajute, pot să iau curbele mai ușor”, a spus un schior începător. 

Am avut copii mulți, se descurcă foarte bine”, a susținut un alt instructor de schi. 

A fost o săptămână plină, cu zăpadă multă și mulți schiori. Și adulți și copii, nu am avut tabere. Au fost mulți copii dar tabere mai puține. Instructorii au avut de lucru, fiind și vacanța copiilor. Tot timpul au în această perioadă. Învață foarte multă lume să schieze. Turiști au venit din toată țara. Tarifele sunt nemodificate la noi de 4-5 ani de zile. Cea mai ieftină urcare cu teleschiul, o tură, dacă îți iei pe puncte e 2,7 lei, dar dacă îți iei pe zi s-ar putea să fie și un leu, când nu e foarte multă lume”, a declarat Cornel Poenar, administratorul unei pârtii din Cavnic. 


Turiști au venit și de la Dej dar și din Marea Britanie. De asemenea, instructorii de schi au avut, în acest sezon, și elevi din Australia. 

”E foarte bine, super ok, ne mai încălzește și vinul fiert, e foarte bine. Pârtia super ok, condițiile bune, super ok. De la Dej am venit”, a spus Tomi. 

”În U.K. nu schiz pentru că acolo nu avem atât de multă zăpadă. Îmi place mult aici, în Cavnic”, a spus Adrian, un băiețel în vârstă de 8 ani, din U.K. 


”Avem mulți elevi. Putem să predăm în engleză, franceză, în maghiară, avem foarte mulți care vorbesc limba maghiară. În general, săptămâna de vacanță ne-a adus foarte mulți elevi din țară, în general din sud, Constanța, Galați, Moldova, Focșani, de peste tot. Vacanța asta au fost mai puțini din străinătate. De obicei, vin de sărbători mai mulți. Dar sunt. Am avut anul ăsta și din Australia. Le place”, a precizat Septimiu, instructor de schi. 

La Cavnic se schiază, în continuare, în condiții bune. 


 

 

 

 

 

 

 

 
tags: cavnic:, distracție, pe, partii, in, ultima, zi, din, vacanța, de, iarna, (foto)