Comunitate

CARIERE: Meseria de jandarm are căutare în Maramureș

miercuri , 6 dec 2017, ora 14:51       de Ioana Popovici       Comunitate

 5 decembrie a fost ultima zi de depunere a cererilor de înscriere pentru a deveni jandarm. Tinerii maramureșeni s-au arătat foarte interesați de o astfel de carieră. 92 de persoane și-au despus dosarelor pentru participarea la concursurile de admitere, jumătate fiind din Maramureșul istoric.


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş a desfășurat în această perioadă  o campanie de recrutare în rândul tinerilor maramureșeni,  în vederea întocmirii dosarelor pentru participarea la concursurile de admitere organizate de instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea ianuarie 2018 .

“Din numărul de 92 de tineri maramureșeni care și-au despus cererile de înscriere pentru a deveni jandarmi, menţionăm că un număr de 75 sunt bărbaţi, iar 17 sunt femei, număr mare comparativ cu sesiunile anterioare, din cei care  şi-au exprimat dorinţa de a deveni jandarmi, iar din numărul total de solicitări putem spune că aproximativ jumătate sunt tineri din zona Maramureşului Istoric, fapt îmbucurător, deoarece în acea zonă există un deficit mare de personal. Reamintim faptul că termenul limită de înscriere a fost data de 5 decembrie, iar dosarele de candidat, corect şi complet întocmite, vor fi depuse la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş până la data de 22 decembrie 2017”, a declarat, Radu Vasile, purtător de cuvânt al IJJ Maramureș.

Pentru cei care și-au depus dosarele urmează evaluarea psihologică, iar în perioada 13-21 ianuarie 2018, probele specifice conform graficului întocmit de către Şcoala militară de subofiţeri ”Petru Rareş” din Fălticeni şi Şcoala  militară de subofiţeri ”Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM