Stiri

CAMPIONI LA CURĂȚENIE: Participare în număr mare a maramureșenilor la campania ”Let`s do it, Romania”

luni , 17 sep 2018, ora 14:13       de Mihaela Șutea       Stiri

 Sâmbătă  a fost zi de curățenie generală în România. La invitaţia adresată de Silvia Pop, președinte  al Gărzii Ecologice Baia Mare și coordonator al evenimentului judeţean, mii de maramureşeni au răspuns prezent apelului de ecologizare lansat în cadrul acţiunii naţionale  „Let`s Do It, Romania!”


În Baia Mare au fost prezenți la acțiune peste 5000 de participanți. 90% dintre voluntari au fost elevi și cadre didactice alături de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale. Startul acţiunii s-a dat la ora 9,00 din zona Casei Tineretului iar  zonele ecologizate: Ferneziu  -Lacul Bodi, Baraj Firiza -  Păstrăvu - Valea Romana -Borcut - coada Lacului, Valea Borcutului, Italsofa, Parcul Municipal Regina Maria și Valea Usturoiului.

”Vreau să-i felicit pe maramureșeni, pe băimăreni în special, pe cei tineri din comunitatea noastră pentru faptul că au adus Mramureșul și Baia Mare pe primul loc la acest eveniment național Let`s do it, Romania! Este o bucurie să văd  că noi cei din comunitatea băimăreană și maramureșeană suntem responsabili și îi responsabilizăm și pe ceilalți în raport cu mediul înconjurător, și curățenia acestuia. De săptămâna viitoare vom face o întâlnire cu liceele, vom discuta cu fiecare liceu în parte și  vom aronda un cartier al orașului fiecăruia dintre acestea  să-l aibă în grijă, în responsabilitate, pentru a-i motiva atât  pe cei mai tineri,  cât și pe cei mai în vârstă cu privire la ceea ce se întâmplă în jurul blocurilor, în zonele de agreement, de joacă sau de sport din cartiere, astfel încât să nu ne uităm doar la ce avem în jurul orașului: pădure, zonă verde, râuri  pe care le curățăm, ci să ne uităm și în jurul caselor noastre, să fim responsabili în raport cu ceea ce înseamnă curățenie, mediu, ecologie îndeaproape. Au fost peste 23000 în Maramureș, așadar, așa cum am mai spus în această zonă de nord a României este povestea cu acul sau cuiul de care se atârnă harta și aici este într-un fel vârful, stâlpul și forța României”, a arătat primarul Cătălin Cherecheș. 

Silvia Pop, coordonatoarea acțiunii pe județul Maramureș a adresat și ea muțumiri tuturor participanților.

“Mulțumesc celor care au fost alături de noi într-o zi cu o semnificație aparte. Suntem de 8 ani alături de cel mai mare eveniment civic, Let`s do it! În 15 septembrie 2018, zeci de mii de maramureșeni au răspuns prezent invitației pe care am lansat-o privind participarea la acțiunea de ecologizare. Felicit cadrele didactice care alături de elevii şi copiii dumnealor  au continuat educaţia ecologică în afara sălilor de curs. S-au adunat mii de saci cu gunoaie , este o situaţie care ar trebui să atragă atenţia asupra modului în care ne arătăm dragostea faţă de natură și păstrarea unui mediu curat”, a puctat Silvia Pop.

Parteneri în această acțiune au fost autoritățile locale și județene, structuri ale MAI, instituții, unități școlare și diverse societăți comerciale și ONG-uri locale.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM