Sport

CAMPIONATUL NAȚIONAL U13: Weekendul trecut, Sighetu Marmației a găzduit pentru prima dată turneul de baschet feminin

marti , 19 dec 2017, ora 19:59       de Ioana Popovici       Sport

 În weekendul trecut, Sighetu Marmației a găzduit pentru prima dată turneul de baschet feminin din cadrul campionatului național U13. În ciuda diferenței de vârstă dintre echipa gazdă și restul participantelor la turneu, sighetencele au jucat bine, reușind să treacă și peste emoțiile primelor meciuri în fața suporterilor de acasă.


Participante la turneul desfășurat timp de 3 zile  la sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier au fost CSS CN Teodor Nes Salonta, Gloria Arad, Galactica Cluj-Napoca și CS MP Sport Timișoara. ACS EKO Sighet a jucat primul meci pe teren propriu. 

“Da, într-adevăr, weekendul acesta a avut loc un eveniment plin de activități sportive, unde am avut parte de desfășurarea campionatului național U13 feminin, unde am găzduit 4 echipe de renume și de valoare în baschetul românesc. Zic eu că după meciurile disputate am reușit să arătăm și noi că suntem acolo, foarte aproape de ei și chiar ne batem la o diferență foarte mică de scor pentru obținerea victoriilor. Prima mea frică a fost, într-adevăr, tracul fetelor, adică emoțiile create datorită prezenței părinților, prietenilor și chiar s-a dovedit a fi așa, pentru că primul meci a fost slab, după care fetele și-au dat drumul și au reușit să joace la nivelul lor și la nivelul de pregătire pe care l-au primit”, a declarat Albert Viland, președintele ACS EKO Sighet.

Antrenamentele pentru acest turneu au fost intense. Ținând cont că majoritatea fetelor au vârsta mai mică decât categoria la care au participat, turneul a fost cadrul perfect pentru a se pregăti pentru competițiile viitoare.

 “Aș dori să specific că nivelul vârstei acestei categorii este de fete născute din 2005, iar echipa nostră are doar 4 jucătoare din 2005, 2 jucătoare din 2006 și 4 de 2007, drept dovadă ne interesează mai puțin rezultatul efectiv, pentru că luăm acest turneu ca pe un stagiu de pregătire pentru ceea ce urmează și unde am arătat că progresăm foarte mult. Pe această cale doresc să le mulțumsc părinților pentru susținere și pentru prezența în sală și suporterilor care ne-au susținut”, a precizat antrenorul.

Pentru junioare urmează o perioadă de vacanță, urmând să revină pe teren, cu forțe proaspete, la începutul lunii ianuarie.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM