Comunitate

CAMPANIE PREVENTIV-EDUCATIVĂ: Vacanţa în siguranţă, prioritatea jandarmilor maramureşeni

vineri , 6 iul 2018, ora 11:33       de Maramedia       Comunitate

 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, a demarat  campania preventiv-educativă intitulată ,,Vacanţa în siguranţă prioritatea jandarmilor maramureşeni”.


   În cadrul acestei campanii, în cursul zilei de ieri, 05 iulie a.c., între orele 09:30-13:00,  în staţiunea turistică Cavnic, militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic au desfăşurat activităţi specifice, cu un grup format din 55 de copii din municipiul Bucureşti, precum şi din judeţele Gorj şi Maramureş. Acest grup se află în tabără la Hotelul Super Schi din localitatea Cavnic. Copiilor le-au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Cavnic.

Totodată, reprezentanţii structurii de Jandarmerie Montană le-au prezentat copiilor şi reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere,  măsuri luate în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte, alte pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte. Copiii din tabără au fost instruiţi de către jandarmi cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie. 

Campania preventiv – educativă ,,Vacanţa în siguranţă, prioritatea jandarmilor maramureşeni” va continua  pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în  vizită în Maramureş.

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM